Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisie wordt hervat in Deventer

KNVB Media
KNVB Media
13 januari 2017, 12:00

In De Adelaarshorst in Deventer, inmiddels verbouwd, staan Go Ahead Eagles en AZ vrijdagavond tegenover elkaar. - Foto: KNVB Media

De bal rolt weer in de Eredivisie. Na een korte winterstop wordt vrijdagavond in Deventer de competitie hervat. In De Adelaarshorst neemt hekkensluiter Go Ahead Eagles het op tegen AZ. Op zaterdag en zondag worden de overige acht duels afgewerkt.

Direct na de winterstop zullen er veel ogen gericht zijn op Feyenoord. De Rotterdammers sloten 2016 af als koploper van de Eredivisie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie spraken trainer Giovanni van Bronckhorst en technisch directeur Martin van Geel uit dat de stadionclub mag worden gezien als titelkandidaat nummer één. Er is de Rotterdammers veel aan gelegen de goede prestaties van voor de winterstop een vervolg te geven.

Karim El Ahmadi ontbreekt de komende weken bij Feyenoord.

Feyenoord moet het zondag tegen Roda JC echter stellen zonder sterkhouder Karim El Ahmadi. De regisseur op het middenveld reist met Marokko af naar het toernooi om de Afrika Cup en moet zodoende de eerste duels van 2017 aan zich voorbij laten gaan. Saillant detail is dat El Ahmadi dit seizoen pas één  competitieduel miste: de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Uitgerekend in die wedstrijd leed Feyenoord zijn enige nederlaag van dit seizoen.

Achtervolging

Feyenoord heeft een voorsprong van vijf punten op Ajax en acht op PSV, maar de strijd om het landskampioenschap is nog niet gestreden. De Amsterdammers en Eindhovenaren zullen in de tweede seizoenshelft alles op alles zetten om de koploper te achterhalen. Ajax moet dat doen zonder Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. De middenvelders waren in de eerste seizoenshelft niet zeker van een basisplaats en vetrokken naar respectievelijk VfL Wolfsburg en Tianjin Teda. De Amsterdammers hervatten de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ranglijst Ranglijst De actuele stand in de Eredivisie.

PSV neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Excelsior. De regerend landskampioen zal het dan moeten stellen zonder international Luciano Narsingh, die deze week een contract tekende bij Swansea City. Daar staat de terugkeer van Marco van Ginkel tegenover. De middenvelder wordt net als een jaar geleden gehuurd van Chelsea. De geboren Amersfoorter had destijds een belangrijk aandeel in de landstitel van de Eindhovenaren.

Elvis Manu is terug op de Nederlandse velden. Hij moet Go Ahead Eagles aan doelpunten helpen.

Aftrap

Voordat de top drie in actie komt, staat vrijdagavond eerst de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AZ op het programma. Het duel in De Adelaarshorst vormt de aftrap van de tweede seizoenshelft. Met name voor de thuisploeg zijn de belangen groot. De Deventernaren verzamelden voor de winterstop pas 12 punten en zijn daarmee hekkensluiter. Trainer Hans de Koning, oud-doelman van AZ, rekende deze week uit dat zijn ploeg ongeveer 34 punten nodig heeft om zich te handhaven op het hoogste niveau.

Om die ambitie te realiseren schakelde Go Ahead onder meer de hulp in van Elvis Manu. De voormalig jeugdinternational wordt voor een half seizoen gehuurd van Brighton Hove & Albion. De aanvaller moet voor doelpunten zorgen in De Adelaarshorst, te beginnen tijdens het duel van vrijdagavond tegen AZ. Eerder dit seizoen in Alkmaar hielden beide teams elkaar in evenwicht: 2-2, maar  in eigen huis hoopt Go Ahead de drie punten veilig te stellen. De bezoekers kunnen hun borst dus nat maken.

Programma Programma Alle wedstrijden van de 18de speelronde.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen