Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Topper in Friesland, kelderduel in Deventer

KNVB Media
KNVB Media
25 november 2016, 10:08

Duels tussen sc Heerenveen en Ajax in het Abe Lenstra Stadion vormen vaak een garantie voor doelpunten. - Foto: KNVB Media

De nummer twee en de nummer vier van de Eredivisie staan zondag tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion, waar sc Heerenveen Ajax ontvangt. Voor beide teams is een overwinning noodzakelijk. De Friezen zullen aansluiting willen houden bij PSV, terwijl Ajax de druk op koploper Feyenoord wil opvoeren.

Wedstrijden tussen Heerenveen en Ajax in het Abe Lenstra Stadion zijn vaak een garantie voor doelpunten. In de laatste vijf ontmoetingen op Friese bodem werd maar liefst 22 keer gescoord. Vorig seizoen trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Door twee doelpunten van Arkadiusz Milik won Ajax met 2-0. De Poolse goalgetter draagt tegenwoordig het shirt van Napoli, maar of dat een voordeel voor Heerenveen is, is maar de vraag. De Amsterdammers hebben de vacature in de punt van de aanval immers feilloos opgevuld in de persoon van Kasper Dolberg.

Topscorer

Ajax-spits Kasper Dolberg, hier in duel met Terence Kongolo van Feyenoord, is gedeeld topscorer.

De jonge Deense spits voert momenteel samen met Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Enes Ünal (FC Twente) de topscorerslijst aan met acht doelpunten. Maar ook de Friezen zijn bezig aan een productief seizoen. Trainer Jurgen Streppel beschikt na Ajax en Feyenoord (beide 31 doelpunten) over de meest trefzekere selectie: 26 goals. Heerenveen zal zijn doelpuntenmakers zondag hard nodig hebben, de laatste thuiszege van de Friezen op Ajax in de competitie dateert immers al van 5 oktober 2008, toen werd het 5-2.

Waar in Friesland een topduel wordt afgewerkt, staat vrijdagavond in De Adelaarshorst in Deventer een wedstrijd in de kelder van de eredivisie op het menu. Go Ahead Eagles, de nummer zeventien op de ranglijst, ontvangt Willem II. Beide teams staan op elf punten uit dertien duels. Het doelsaldo van de Tilburgers is echter net iets beter. De winnaar kan een sprongetje maken op de ranglijst en zichzelf iets meer lucht verschaffen in de strijd om de onderste plaatsen.

Dirk Kuyt speelt met Feyenoord tegen FC Utrecht, de club waar hij zijn carrière ooit begon.

Weerzien

De veertiende speelronde staat daarnaast voor verschillende spelers en trainers in het teken van het weerzien met oude bekenden. Dirk Kuyt die met Feyenoord op bezoek gaat bij FC Utrecht blijft bijzonder, terwijl Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech met Ajax terugkeren in Heerenveen. PEC Zwolle-trainer Ron Jans neemt het op tegen zijn oude club FC Groningen en Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani staan met AZ tegenover Heracles, de club waarmee ze vorig seizoen nog op een knappe zesde plaats eindigden.

Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma voor komend weekend in de eredivisie.

Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de actuele stand in de eredivisie.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen