Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Traditionele top-3 weer bovenaan in Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober 2016, 16:45

Gaston Pereiro bezorgde PSV de uitwinst bij Vitesse Arnhem. - Foto: KNVB Media

Het heeft even geduurd, maar de traditionele Top-3 heeft zich na speelronde elf, in ieder geval voor een week, bovenaan de Eredivisie genesteld.

PSV wipte zaterdagavond al over Heerenveen heen door met 0-2 te winnen bij Vitesse Arnhem. Een welkome opsteker voor de Brabanders, die de laatste weken het winnen verleerd leken te zijn. Dankzij twee goals van Gaston Pereiro verschaften trainer Phillip Cocu en zijn spelers zich weer even wat lucht.

De Friezen deden een klein stapje terug op de ranglijst nadat ze zondag tegen Feyenoord niet wisten te winnen. Wel was het een knappe prestatie die de ploeg van trainer Jurgen Streppel behaalde in De Kuip (2-2), waarmee de Heerenveeners nu vierde staan. Met het gelijkspel blijft het team van trainer Giovanni van Bronckhorst niettemin de Eredivisie leiden.

Dichterbij komen

Zijn ploeg zag Ajax wel dichterbij komen. De voorsprong op de Amsterdammers - die zaterdagavond nauwelijks indrukte maakte tegen Excelsior, maar in de Amsterdam Arena toch ternauwernood de winst pakte op Excelsior dankzij een zondagsschot van Hakim Ziyech – liep terug tot drie punten.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Eredivisie seizoen 2016/2017

Stand Stand Bekijk de stand in de Eredivisie seizoen 2016/2017

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen