Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kramer behoedt Feyenoord in extremis voor puntenverlies

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2016, 18:38

De twee doelpuntenmakers in beeld: Nicolai Jorgensen en Michiel Kramer. - Foto: KNVB Media

Michiel Kramer is voor even de held van Feyenoord. De invaller zorgde er zondag in het uitduel bij NEC met een kopbal in de blessuretijd voor dat de Rotterdammers hun negende competitiezege op rij behaalden.

Daarmee staat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nog altijd riant zonder puntenverlies aan kop in de Eredivisie, vooral omdat PSV wederom in eigen huis niet kon winnen.

Tegen Heracles Almelo werd het zaterdagavond 1-1, door goals van Samuel Armenteros en Gaston Pereiro. Ajax won bij ADO Den Haag met 0-2 (goals van Davy Klaassen en Bernard Traoré) en staat tweede.

Enorm feest

Kramer voorkwam met een rake kopbal dat de Zuid-Hollanders na acht opeenvolgende zeges tegen hun eerste puntenverlies aanliepen. Na een schot op de paal van Nicolai Jørgensen, die de gelijkmaker binnenschoot nadat Mohammed Rayhi de Nijmegenaren op voorsprong had gebracht, was het de wisselspeler die een enorm feest ontketende.

De voorsprong op Ajax is nog altijd vijf punten, de Eindhovenaren volgen op liefst negen punten, waardoor het team van trainer Phillip Cocu op doelsaldo inmiddels Heerenveen voor zich moet dulden.

Zondag 23 oktober wordt de Klassieker gespeeld, de kraker tussen Feyenoord en Ajax. Dan kunnen de Rotterdammers in De Kuip een behoorlijk gat met de concurrent slaan, maar kunnen de Amsterdammers zich bij winst ook helemaal terug in de titelstrijd spelen.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk de uitslagen van afgelopen weekeinde. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand in de Eredivisie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen