Clubs maken zich op voor drukke transferdeadlinedag

KNVB Media
KNVB Media
30 augustus 2016, 13:22

Adam Maher probeert op de valreep nog een andere club te vinden. - Foto: KNVB Media

De zomerse transferperiode sluit morgenavond. Traditiegetrouw is de laatste dag van de transfermarkt de meest hectische; voorgaande jaren vond een kleine 10% van het totale aantal zomerse transfers plaats op de laatste dag.

De voorgaande vijf transferzomers in een infographic.

Deze zomer was de transfer van Jean-Willy Mapinga van N.E.C. naar Almere City op 10 juni de eerste in Nederland. Op de transferdeadlinedag vonden de afgelopen jaar onder meer de transfers plaats van Jesus Corona van FC Twente naar FC Porto (2015) en die van Karim El Ahmadi van Aston Villa naar Feyenoord (2014).

Transferdeadline

Transfers moeten morgenavond uiterlijk morgenavond om 23:59 zijn ontvangen door de KNVB. De Nederlandse tijd wordt aangehouden voor spelers die naar of binnen Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes overgeschreven worden indien zij een contract tekenen.

Actuele statistieken

De KNVB zal gedurende de transferdeadlinedag regelmatig actuele statistieken van de transfermarkt in Nederland plaatsen op Twitter (@KNVB) en terugblikken op transfers in voorgaande jaren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven