Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord leidt na eerste speelronde Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
7 augustus 2016, 19:00

Eljero Elia wordt bedolven door zijn ploeggenoten van Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De kop is eraf in de Eredivisie, seizoen 2016/2017! De belangrijkste conclusie na de eerste speelronde is dat Feyenoord de ranglijst leidt, na de ruime winst (0-5) op FC Groningen.

Ook Vitesse (1-4 bij Willem II), ADO Den Haag (3-0 tegen Go Ahead Eagles), Ajax (1-3 bij Sparta), Excelsior (1-2 bij FC Twente) en PSV(1-2 bij FC Utrecht) wisten hun eerste wedstrijd te winnen en delen daarmee de prille koppositie in de Eredivisie.

De Arnhemmers en Hagenaars treffen elkaar zaterdagavond bovendien in hun tweede duel, dat wordt gespeeld in de Gelredome.

Topscorer

Met zijn drie treffers is Eljero Elia van Feyenoord voorlopig ook topscorer. Nathan Allan de Souza van Vitesse en Mike Havenaar van ADO Den Haag wisten in hun eerste competitieduel meteen twee maal doel te treffen en delen de tweede plek.

Het eerste doelpunt in de Eredivisie 2016/2017 viel al op vrijdagavond, toen Queensy Menig zijn ploeg PEC Zwolle in de 32e minuut op voorsprong zette in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen, het openingsduel dat uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Jupiler League

In de Jupiler League leiden voorlopig De Graafschap en NAC, na hun zeges vrijdagavond op respectievelijk FC Eindhoven en Jong FC Utrecht. Beide wedstrijden eindigden in 4-1. Ook Fortuna Sittard (2-1 tegen Achilles’29) en VVV (2-1 tegen Cambuur) wonnen. Maandagavond worden nog drie duels uit de eerste speelronde gespeeld.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen