Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De bal gaat weer rollen in Eredivisie en Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2016, 15:24

Het Eredivisieseizoen wordt geopend in De Goffert met het duel N.E.C.-PEC Zwolle. - Foto: KNVB Media

In welk stadion valt vrijdag het allereerste doelpunt van het nieuwe voetbalseizoen? In Dordrecht, Breda of Volendam? Of wellicht in Nijmegen waar de gloednieuwe Eredivisiejaargang 2016'17 van start gaat met het duel tussen N.E.C. en PEC Zwolle.

Nadat zondag het voetbalseizoen officieel is geopend met de strijd om de Johan Cruijff Schaal - die door PSV werd veroverd - gaat deze vrijdagavond de competitie weer beginnen. Het startsein in de Eredivisie wordt om 20.00 uur in De Goffert gegeven door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. N.E.C. en PEC Zwolle mikken op een goede start. Wie drie punten pakt, mag zich in ieder geval de komende 24 uur koploper van de Eredivisie noemen.

Ron Jans begint aan zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle. 

Bij PEC Zwolle begint Ron Jans aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer. Hij is daarmee, na het vertrek van Frank de Boer bij Ajax, samen met PSV-coach Phillip Cocu de langszittende trainer in de Eredivisie. In de dug-out van de thuisclub zit in de persoon van Peter Hyballa een compleet nieuw gezicht. De Duitser debuteert als trainer in het Nederlandse voetbal. 

Jupiler League

In de Jupiler League wordt op hetzelfde tijdstip (20.00 uur) op zeven velden afgetrapt voor het nieuwe seizoen. De competitie bestaat dit seizoen uit twintig clubs die 38 speelronden spelen, verdeeld over vier periodes. De Jupiler League kent vanwege de invoering van de voetbalpiramide voor het eerst een promotie-/degradatieregeling. De nummer twintig van de competitie degradeert naar de Tweede divisie, terwijl de kampioen van die competitie de omgekeerde weg bewandelt.

Nieuw in de Jupiler League is Jong FC Utrecht dat toetrad als beste team uit de beloftencompetitie. Jong Ajax en Jong PSV zijn de overige beloftenploegen. SC Cambuur en De Graafschap degradeerden uit de Eredivisie. Wie fluiten er? Wie fluiten er? Gözübüyük leidt openingsduel, Nijhuis fluit kampioen PSV.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen