Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtrechtelijke organen KNVB op bezoek bij diverse clubs

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2016, 13:21

Foto: KNVB Media

Leden van de tuchtrechtelijke organen betaald voetbal beginnen vandaag aan een reeks wedstrijdbezoeken aan clubs uit de Eredivisie en Jupiler League, om zich uitgebreid te laten informeren over de wedstrijd- en veiligheidsorganisatie in de verschillende stadions.

Vanavond: PEC Zwolle-Roda JC

Een delegatie van aanklagers, leden van de tuchtcommissie en commissie van beroep is vrijdag te gast bij PEC Zwolle, dat ’s avonds thuis speelt tegen Roda JC. Het is de aftrap van een serie bezoeken aan meerdere clubs uit de Eredivisie en Jupiler League.

Wouter Boshuis — Foto: KNVB Media

"Het is goed dat de leden van de onafhankelijke tuchtrechtelijke organen hun gezicht laten zien, nader kennismaken met de mensen die zich bij de clubs bezig houden met de veiligheidsorganisatie en opsteken wat zij achter de schermen allemaal doen", zegt Wouter Boshuis, vanuit de KNVB verbonden aan de afdeling tuchtzaken. "Zij hebben er veel baat bij om te zien hoe er gewerkt wordt. Het zijn allemaal voetbalmensen en ze komen graag langs om de BVO’s in hun eigen stadion in actie te zien. Tegelijkertijd kunnen clubs zich in een informele setting laten informeren over de tuchtrechtspraak."

"Komt rechtspraak ten goede"

De leden van de onafhankelijke tuchtrechtelijke organen beoordelen in procedures onder meer of clubs voldoende maatregelen voor, tijdens en na de wedstrijd hebben getroffen om wanordelijkheden te bestrijden dan wel te voorkomen. De bezoeken zijn een goede gelegenheid om te zien hoe de veiligheidsorganisatie functioneert.

Boshuis: "In Zwolle wordt mogelijk anders gewerkt dan in Utrecht, Limburg, Friesland of elders. Of juist niet, maar we gaan het graag ervaren. Het komt de onafhankelijke tuchtrechtspraak alleen maar ten goede als clubs vertellen en laten zien wat er gebeurt. Aan de hand van de praktijk krijgt iedereen een beter beeld van alle inspanningen." Ook voor volgend seizoen worden er bezoeken aan clubs gepland, laat Boshuis weten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen