Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB staat open voor vervroegen Vitesse – PSV

KNVB Media
KNVB Media
27 november 2015, 17:27

Foto:

PSV speelt op dinsdag 8 december het belangrijke Champions League-duel tegen CSKA Moskou. Drie dagen eerder spelen de Eindhovenaren in de Eredivisie uit tegen Vitesse. Arnold Bruggink (oud-PSV’er en FOX Sports-analyticus) vroeg zich af of de KNVB de wedstrijd niet zou moeten vervroegen, vanwege het belang voor het Nederlandse voetbal.


Wij staan daar zeker voor open. Normaal zit er altijd minimaal 48 uur tussen competitie- en Europacupwedstrijden. Dat is nu ook het geval met Vitesse – PSV op zaterdag en PSV – CSKA Moskou op dinsdag. CSKA speelt zelf hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op donderdag 3 december, dus we kunnen ons voorstellen dat PSV liever ook eerder dan de zaterdagavond speelt.

Een wedstrijd last minute (dat is het in dit geval) verzetten vraagt nogal wat. En op deze korte termijn zouden wij ons voor kunnen stellen dat de burgemeester om praktische redenen of vanwege de openbare orde de wedstrijdorganisatie graag laat zoals die is, maar we verkennen de mogelijkheden. Natuurlijk is het belangrijkste dat iedereen het er mee eens is. Zowel beide clubs, de Eredivisie CV, FOX Sports als de burgemeester.

UPDATE: Vitesse - PSV blijft op zaterdag 5 december. De burgemeester van Arnhem heeft laten weten op deze korte termijn geen medewerking te kunnen geven. De KNVB had graag meegewerkt, maar heeft begrip voor de verantwoordelijkheid van de burgemeester. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen