Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen vooronderzoek naar ‘truc’ Henk Fraser

KNVB Media
KNVB Media
16 november 2015, 16:45

Foto: KNVB Media

De aanklager betaald voetbal heeft de KNVB maandag laten weten geen vooronderzoek te starten naar de ‘truc’ van ADO Den Haag-trainer Henk Fraser.

Tijdens de wedstrijd Roda JC – ADO Den Haag (6 november) liet Fräser doelman Hansen net doen alsof die een blessure had, zodat Fraser zijn team kon instrueren.

De KNVB legde dit voor aan de aanklager betaald voetbal met het verzoek te bekijken of dit binnen de regels past. De aanklager liet maandag weten dat er binnen de regels van het tuchtrecht geen aanleiding is voor een onderzoek.

Sportiviteit

De KNVB liet eerder al weten dat de handelswijze van Fraser niet past bij het idee dat de KNVB heeft van sportiviteit. Iedereen vindt het immers vervelend als spelers net doen alsof ze geblesseerd zijn. Dat geldt zowel voor veldspelers als voor keepers.

Het is onwenselijk als scheidsrechters moeten afwegen of een keeper echt geblesseerd is of niet. Zeker omdat de ruimte die clubs krijgen om keepers binnen de lijnen te behandelen mede op basis van vertrouwen is. En het is voor een belangrijk deel de verantwoordelijkheid van clubs en spelers om een wedstrijd sportief te laten verlopen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen