Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bakker: ‘Strijd leveren tegen PSV’

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2015, 11:28

Foto:

In de Eredivisie Vrouwen gaat nummer vier Telstar vrijdag op bezoek bij nummer drie PSV. Met twee overwinningen op zak tegen PEC Zwolle (1-2) en ADO Den Haag (3-2) kijkt Telstar-middenvelder Linda Bakker met vertrouwen vooruit op de ontmoeting. "We hebben de afgelopen twee wedstrijden gewonnen en deze week is er goed getraind. Ik heb er een goed gevoel over."

Het duurde dit seizoen even voordat de ploeg uit Velsen-Zuid zijn draai had gevonden. Uit de eerste vier wedstrijden werden slechts drie punten gehaald. Maar inmiddels lijken de Witte Leeuwinnen ze zaakjes aardig voor elkaar te hebben en staan ze mede door de twee laatste overwinningen keurig in de middenmoot. 

"We hebben onze achterhoede een beetje moeten omgooien maar dat gaat eigenlijk wel prima. De ballen worden goed ingespeeld in het middenveld en dat geeft veel rust. Daarbij heeft iedereen in de gaten dat we dit seizoen hard moeten werken voor de punten. Tegen ADO ging ook niet alles goed maar iedereen bleef wel hard werken. Daardoor wonnen we uiteindelijk die wedstrijd", vertelt Linda Bakker (22).  

Leegloop

De ploeg van Gideon Dijks had deze zomer te kampen met een heuse leegloop. En waar bij teams als Ajax, PSV en FC Twente de vervangers dan al klaar staan was dit bij Telstar bepaald niet het geval. "Nou nee, niet echt. Er zijn echt heel veel spelers weggegaan en het is moeilijk om daar zomaar goede vervangers voor terug te vinden. We hebben nu veel jonge spelers en dat merk je. We hebben bijvoorbeeld veel last van blessures en waren aan het begin nog niet echt op elkaar ingespeeld", zegt de middenvelder. 

Er werd in de eerste ronden met grote cijfers van FC Twente (6-0) en Ajax (0-5) verloren. Volgens Bakker geen reden tot paniek. Eerder voor realisme. "Dat zijn teams van een veel beter niveau. Wij moeten onze punten juist tegen de andere ploegen pakken. We kunnen dit seizoen vrijuit voetballen. Wij hoeven ons niet met de beste ploegen te meten. Dat zou niet realistisch zijn. We willen vooral goed voetbal laten zien en zo de punten bij elkaar sprokkelen."

Mooie goals

Voor de echte prijzen doet Telstar vooralsnog dus niet mee. Hoewel, Bakker zelf is met haar goal tegen Heerenveen, genomineerd voor het doelpunt van de maand september. En tegen ADO deden ploeggenoten Babiche Roof en Chelly Drost ook een serieuze gooi naar een nominatie. Een specialiteit van het huis? "Ja dat valt mij ook op", zegt de middenvelder lachend. "We trainen natuurlijk wel op afwerken, maar of dat nu de reden is weet ik niet. Ik merk wel dat als je een paar keer scoort, dat goed is voor je zelfvertrouwen", aldus Bakker, die haar team al twee keer naar de overwinning schoot.  

Wellicht is zelfvertrouwen vrijdag wel het codewoord om het de kampioenskandidaat uit Eindhoven moeilijk te kunnen maken. "PSV is natuurlijk een goede ploeg. Maar tijdens de thuiswedstrijd ging het nog aardig gelijk op. We zijn nu meer op elkaar ingespeeld en maken minder fouten..  Als we ons niveau van de afgelopen wedstrijden vasthouden en veel strijd leveren, kunnen we vrijdag misschien wel punten pakken."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen