Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Seizoen Eredivisie Vrouwen ten einde

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2020, 15:49

In de Eredivisie Vrouwen wordt al wekenlang niet meer gevoetbald - Foto: KNVB Media

Het huidige seizoen van de Eredivisie Vrouwen wordt niet uitgespeeld. Dit heeft de KNVB besloten na overleg met de deelnemende clubs.

Over de verdere consequenties van het besluit om het seizoen 2019/’20 van de Eredivisie Vrouwen voortijdig te beëindigen, zal komende vrijdag meer duidelijk worden. 

De hoogste competitie van het Nederlandse vrouwenvoetbal ligt al wekenlang stil vanwege de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door verlenging van deze maatregelen, die afgelopen dinsdag door de overheid werden afgekondigd, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen.

Ook TOTO KNVB Bekertoernooi niet meer hervat

“Uiteraard is het sportief gezien bijzonder spijtig dat we genoodzaakt zijn om dit besluit te nemen. Het vrouwenvoetbal is sterk in opkomst en onze hoogste competitie had een mooi slot verdiend. Het is balen voor de speelsters, staf, bestuurders en alle andere betrokkenen. Maar uiteraard kunnen we dit ook relativeren met de huidige situatie in de wereld. We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien bij de start van het nieuwe seizoen”, aldus Jan Dirk van der Zee namens de KNVB-directie.

Het TOTO KNVB Beker Vrouwen wordt ook niet meer hervat. Het toernooi was bij de kwartfinales aangekomen en de finale zou op 31 mei plaatsvinden in het Yanmar Stadion in Almere, thuishaven van Almere City.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen