Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vuckovic: 'Vermaken met aanvallend voetbal'

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus 2015, 12:56

Foto:

PSV doet komend seizoen in de Eredivisie Vrouwen niet langer als PSV/FC Eindhoven mee, maar voor het eerst écht als PSV. Trainer Neboja Vuckovic is er verguld mee. "We zijn komend jaar puur PSV, dat heeft toch een andere uitstraling."

De trainer wil komend jaar 'zo hoog mogelijk' eindigen met PSV. Het kampioenschap? Die druk wil ik er niet opleggen. We willen het maximale bereiken. Ik werk met een jonge, gretige groep die zowel op het veld als in het dagelijks leven erop gebrand is voor het maximale te gaan. Daar selecteren we ook op."

"We hebben na het vorige seizoen ons team en het vrouwenvoetbal in zijn algemeenheid geanalyseerd. Onze spelers moeten aan drie criteria voldoen: karakter, menselijke kwaliteit en voetballende kwaliteit. Met menselijke kwaliteit bedoel ik dat ze teamspelers zijn, zich ondergeschikt kunnen maken aan het teambelang. Niets kan of mag daarboven staan, het is de basis van ons beleid."

Publiek vermaken

"Het komende jaar willen we het publiek vermaken met aanvallend voetbal en veel passes. Ik wil beleving, liefde en strijd zien. Wanneer we attractief en aanvallend spelen, zullen we aan het einde van de rit zien waar we eindigen."

De selectie van de Eindhovenaren is deze zomer op maar liefst acht plaatsen gewijzigd. De meest in het oog springende transfer is die van international Daniëlle van de Donk naar het Zweedse Göteborg.

Nieuwkomers

Nieuwkomers in de selectie van PSV zijn onder meer Sisca Folkertsma, Kim Mourmans en international Vanity Lewerissa die in de BeNe League de afgelopen jaren furore maakte bij Standard Luik.

Vuckovic verwacht het komende seizoen veel van zijn internationals Christ, Lewerissa en Bouharat, maar noemt ook de namen van Hendriks, Sanders, Folkertsma, Peels, Kuijpers en Coolen als spelers om in de gaten te houden.

"We hebben in potentie gewoon een heel leuk team", vindt de trainer. "We denken aan de lange termijn en vinden het daarnaast belangrijk om het vrouwenvoetbal te promoten."De eerste mogelijkheid om dit te doen dient zich vrijdag aan. Dan trapt PSV het seizoen af met een wedstrijd tegen PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen