Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Programma Eredivisie Vrouwen seizoen 2015/2016

KNVB Media
KNVB Media
10 juli 2015, 13:49

Foto:

De Eredivisie Vrouwen seizoen 2015/'16 gaat vrijdag 21 augustus van start. Tijdens de eerste speelronde speelt landskampioen FC Twente zijn eerste wedstrijd uit bij ADO Den Haag, ontvangt Ajax op de Toekomst sc Heerenveen en spelen PEC Zwolle en PSV tegen elkaar in het IJsseldeltastadion. Doordat de Eredivisie uit zeven clubs bestaat, heeft Telstar de eerste speelronde een vrij weekeinde. Na drie seizoenen BeNe League vormen de clubs weer een volledig Nederlandse competitie. De standaard speeldag en tijd zijn vrijdagavond 19.30 uur. Uitzonderingen zijn 2e Pinksterdag en mogelijk FC Twente, die op zondag gaan spelen als ze verder komen in de Champions League.

Bekijk eredivisievrouwen.nl
Klik hier voor het volledige wedstrijdprogramma

Sportieve uitgangspunten

Terwijl we de Oranjeleeuwinnen volgden op het WK in Canada, waren we op de achtergrond bezig om voor aankomend seizoen een mooi competitieprogramma voor de Eredivisie Vrouwen neer te zetten”, aldus KNVB’s operationeel directeur betaald voetbal Gijs de Jong. De clubs gaan een dubbele competitie spelen. Daardoor spelen ze allemaal vier keer tegen elkaar. De Jong vervolgt: “Voor de Eredivisie Vrouwen hanteren we dezelfde sportieve uitgangspunten als voor de Eredivisie voor mannen. Daardoor spelen de clubs nagenoeg evenveel wedstrijden voor als na de winterstop. Andere uitgangspunten zijn onder meer dat de uit- en thuiswedstrijden van iedere club elkaar zoveel als mogelijk afwisselen en dat de clubs voldoende rust tussen de wedstrijden hebben, ook ten opzichte van de Europese duels en de wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal." In het programma heeft de KNVB ook rekening gehouden met de wedstrijden van de mannen. De KNVB plande de vrouwen van Telstar bijvoorbeeld nooit meer tegelijkertijd met de mannen in voor een thuiswedstrijd, zodat ze niet meer hoeven uitwijken. 

Volledig Nederlandse competitie

De Nederlandse clubs en de KNVB besloten in december 2014 om vanaf aankomend seizoen verder te gaan in een volledig Nederlandse competitie en daarmee afscheid te nemen van de BeNe League. “We hebben veel en goed overleg met de clubs en zijn er van overtuigd dat we met elkaar een solide basis neerzetten voor de toekomst”, zegt manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB. “Samen met de deelnemende clubs geloven wij dat een Nederlandse competitie op dit moment het beste is voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en meer aantrekkingskracht heeft op andere clubs. In de aankomende jaren willen we namelijk meer clubs verwelkomen in de Eredivisie Vrouwen. Uiteindelijk willen we er minimaal twaalf op het hoogste niveau. Voor het zover is, kijken we erg uit naar aankomend seizoen met deze zeven pioniers die met hun vooruitziende blik aan de Eredivisie Vrouwen deelnemen.”

De Eredivisie Vrouwen seizoen 2015/2016 gaat vrijdag 21 augustus van start. Tijdens de eerste speelronde speelt landskampioen FC Twente zijn eerste wedstrijd uit bij ADO Den Haag, ontvangt Ajax op de Toekomst sc Heerenveen en spelen PEC Zwolle en PSV tegen elkaar in het IJsseldeltastadion. Doordat de Eredivisie uit zeven clubs bestaat, heeft Telstar de eerste speelronde een vrij weekeinde. 

Na drie seizoenen BeNe League vormen de clubs weer een volledig Nederlandse competitie. De standaard speeldag en tijd zijn vrijdagavond 19.30 uur. Uitzonderingen zijn 2e Pinksterdag en mogelijk FC Twente, die op zondag gaan spelen als ze verder komen in de Champions League. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen