Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
11 mei 2019, 21:43

Kika van Es en Linda Bakker vieren de Bekerwinst. - Foto: KNVB Media

De Ajax Vrouwen hebben voor de vierde keer in de geschiedenis de KNVB Beker worden. In een spannende finale werd PEC Zwolle in blessuretijd op de knieën gedwongen.

De ruim 2500 toeschouwers in het Van Donge & De Roo stadion kregen een boeiende Bekerfinale voorgeschoteld. PEC Zwolle kwam het sterkst uit de startblokken en scoorde al na zes minuten de openingstreffer.

Boeiende openingsfase

Maxime Bennink (links) viert de 1-0.

Een mooie voorzet van rechtsbuiten Leonie Vliek werd door Maxime Bennink achter Ajax-keepster Lize Kop getikt. Lang konden de Blauwvingers niet van deze voorsprong genieten. Een paar minuten later bezorgde Liza van der Most, één van de vier WK-gangers van Ajax, de bal op een presenteerblaadje bij Linda Bakker. Zij rondde beheerst af: 1-1.

Hierna leek Ajax door te willen drukken en kreeg het kansen. De grootste was voor Vanity Lewerissa, die met een bekeken stiftje de lat raakte. In de fase vlak voor rust was het weer PEC Zwolle dat de klok sloeg. Yvette van Daelen was gevaarlijk met een kopbal en Bennink was met een mooi afstandsschot dichtbij haar tweede doelpunt.

Overwicht PEC Zwolle

Ook in de tweede hield het overwicht van PEC Zwolle aan, dat zich veelvuldig op de helft van Ajax begaf. Veel kansen leverde dit echter niet op. Aan de andere kant kwam Ajax er in de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Ellen Jansen en Eshly Bakker hadden een doelpunt op hun schoen, maar scoorden niet. 

De finale leek af te stevenen op een verlenging, toen Ajax in de laatste minuut van de extra tijd nog een hoekschop kreeg. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Vanity Lewerissa terecht, die Ajax naar de Bekerwinst schoot. Het is de derde bekerwinst op rij voor de Amsterdammers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen