Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisievrouwen coachen meiden voor het goede doel

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2019, 16:00

41 profvoetbalsters van acht clubs uit de Eredivisie en alle deelneemsters van #TeamLaLeague komen op zondag 12 mei bij elkaar om te voetballen op de KNVB-Campus in Zeist. - Foto: KNVB Media

Na honderd dagen druk campagnevoeren komen 41 profvoetbalsters van acht clubs uit de Eredivisie en alle deelneemsters van #TeamLaLeague op zondag 12 mei bij elkaar om te voetballen op de KNVB Campus in Zeist. Ook zullen er zes meiden van de La League-projecten uit Brazilië aanwezig zijn tijdens het evenement.  

Profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen hebben - samen met initiatiefnemer Plan International Nederland en de partners Johan Cruyff Foundation en Women Win – de afgelopen maanden met een campagne genaamd #TeamLaLeague geld opgehaald voor voetballende meiden in Brazilië en Nicaragua. Via social media zijn de Eredivisiedames als coaches hun eigen meidenteams gestart en hebben ze zo veel mogelijk geld ingezameld voor de La League-projecten.

Finaledag

Op zondag 12 mei is de finaledag van #TeamLaLeague. Het belooft een spannende dag te worden. Niet alleen zullen de meiden onder de hoede van hun idool hun talenten ontwikkelen, ook krijgen ze de kans om gescout te worden. 
 
Als afsluiter van deze dag zal Monique van ’t Hek, directeur van Plan International Nederland, de ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen en rechten van jongens en meisjes wereldwijd, het totaal opgehaalde bedrag voor de voetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua bekendmaken. De teller staat nu al op meer dan 50.000 euro. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken op de KNVB-campus in Zeist vanaf 10:00 uur.

Team La League: The Finals Team La League: The Finals Kijk hier voor meer informatie.

Over La League

La League is een initiatief van Plan International Nederland, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Women Win, gelanceerd in 2017. La League wil meiden wereldwijd sterker maken door middel van voetbal. Meidenvoetbal helpt ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. Het draagt naast beweging en plezier namelijk ook bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meiden. La League wil daarom zoveel mogelijk meiden laten voetballen. Niet alleen in Nederland, maar ook in ontwikkelingslanden.  
 
Als onderdeel van het programma ontwikkelen de meiden in Brazilië en Nicaragua spelenderwijs diverse life skills en worden bestaande scheidslijnen doorbroken door jongens bij de projecten te betrekken. Ook wordt een aantal meiden opgeleid voor banen in de sportwereld, waardoor zij de overige gemeenschappen ook de juiste skills en mentaliteit kunnen bijbrengen.  

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen