Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente kent tegenstanders voorronde Womens Champions League

KNVB Media
KNVB Media
25 juni 2015, 15:13

Foto:

De vrouwen van FC Twente vrouwen kennen de drie ploegen met wie ze zullen gaan strijden om een plaats in het hoofdtoernooi van de Women’s Champions League. Vanmiddag vond de loting van de voorronde plaats en deze koppelde de ploeg van Arjan Veurink aan ASA Tel-Aviv University SC (Israël), Ferencvárosi TC (Hongarije) en FC Jeunesse Jonglënster (Luxemburg).

Minitoernooi

Tussen 11 en 16 augustus zal in de vorm van een minitoernooi beslist worden welke van de vier ploegen mag doorstromen naar het hoofdtoernooi. De Nederlandse landskampioen is door de UEFA aangewezen als host van dit toernooi en de wedstrijden zullen gespeeld worden op de velden van ATC’65 in Hengelo en Quick’20 in Oldenzaal.

FC Twente, met OranjeLeeuwinnen Anouk Dekker, Shanice van de Sanden, Jill Roord en Sari van Veenendaal in de gelederen, eindigde dit jaar op de tweede plek in de BeNe League. Maar het mocht als beste Nederlandse ploeg alsnog aanspraak maken op een voorrondeticket van de Champions League.

Round of 32

Als de ploeg zich via het minitoernooi weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi, betekent dit de vierde Twentse deelname aan het kampioenenbal. Deze begint direct met een knock-outfase voor de 32 deelnemende ploegen. Vorig seizoen werd de ploeg in deze ronde uitgeschakeld door de latere verliezend finalist Paris Saint-Germain. De kampioen van de BeNe League, Standard Luik, plaatste zich direct voor het hoofdtoernooi.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen