Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax en PEC Zwolle op 11 mei in finale KNVB Beker Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2019, 22:15

Linda Bakker, op de foto in actie tijdens de bekerfinale vorig jaar, scoorde twee keer voor Ajax tegen FC Twente. - Foto: KNVB Media

Ajax en PEC Zwolle gaan op zaterdag 11 mei strijden om de KNVB Beker Vrouwen. Ajax boog een 0-2 achterstand om en won na verlenging met 3-2 van FC Twente, PEC Zwolle won na strafschoppen tegen ADO Den Haag.

Ajax won de voorgaande twee edities van de KNVB Beker Vrouwen, maar na 66 minuten spelen leek prolongatie een hels karwei te worden. Door een dubbelslag van Joëlle Smits na rust stonden de Tukkers, koploper in de Eredivisie Vrouwen, met 0-2 voor in Amsterdam.

Linda Bakker

Maar nadat een doelpunt van Ellen Jansen de Amsterdammers tien minuten voor tijd terugbracht in de wedstrijd, sleepte Linda Bakker met de gelijkmaker een verlenging uit het vuur. In die verlenging maakte ze met nog zes minuten op de klok ook de winnende treffer: 3-2.

Bij PEC Zwolle - ADO Den Haag moest er ook een verlenging aan te pas komen, maar na 120 minuten spelen was daar nog altijd niet gescoord. In de strafschoppenserie ontpopte keeper Nienke Olthof zich tot de grote held, door twee strafschoppen te stoppen én er zelf een te benutten (4-2).

Kaartverkoop

De finale van de KNVB Beker Vrouwen vindt dit jaar plaats in het Van Donge & De Roo Stadion van Exccelsior. Op zaterdag 11 mei om 20.00 uur zal er afgetrapt worden. De kaartverkoop voor de finale start woensdag 17 april om 12.00 uur via de KNVB Ticketshop. Een ticket voor de finale kost € 7,50, groepen vanaf tien personen betalen € 5,- per kaartje.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Koop hier je kaarten voor de finale van de KNVB Beker Vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen