Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kampioen Ajax start Eredivisie vrouwen thuis tegen PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
29 juni 2018, 16:23

Ajax vrouwen gaat op jacht naar een nieuwe titel. - Foto: KNVB Media

Het wedstrijdprogramma van de Eredivisie vrouwen voor het seizoen 2018/'19 is bekend. Landskampioen Ajax trapt op 7 september af met een thuisduel tegen PEC Zwolle, de nummer drie van vorig seizoen. Runner-up FC Twente begint ook met een thuiswedstrijd, tegen PSV.

De Eredivisie vrouwen bestaat net als vorig jaar uit negen ploegen. Dat betekent dat er welke wedstrijdronde een ploeg vrij is. De wedstrijden worden voornamelijk op vrijdag gespeeld. Soms zal er worden uitgeweken naar de dinsdag of er wordt er een enkele wedstrijd uit het programma op zondag gespeeld.  

 Programma eerste speelronde

DatumTijdWedstrijdPlaats
Vr. 7 sep19.30Excelsior Barendrecht - ADO Den HaagSportpark De Bongerd
Vr. 7 sep19.30VV Alkmaar - Achilles '29Sportpark AFC '34
Vr. 7 sep19.30FC Twente - PSVSportpark Slangenbeek
Vr. 7 sep19.30Ajax - PEC ZwolleSportpark De Toekomst
  sc Heerenveen is vrij 

Het volledige programma

Herindeling

De winterstop duurt van 22 december 2018 tot en met vrijdag 25 januari 2019 Net als vorig jaar zal er na de winterstop een herindeling plaatsvinden.  De bovenste vijf teams gaan dan in de kampioenspoule om de titel strijden. De onderste clubs spelen in poule B om de plekken zes tot en met negen. 

De laatste wedstrijd in de play-offs wordt op 3 mei gespeeld. Een week later is dan nog de KNVB Bekerfinale. De Eredivisie vrouwen is een aantal weken eerder klaar dan afgelopen seizoen in verband met het WK Vrouwenvoetbal dat van 7 juni tot en met 7 juli wordt gespeeld in Frankrijk en waarvoor Nederland zich in september hoop te kwalificeren. 

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen