Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB blij met komst talententeam vrouwen Ajax

KNVB Media
KNVB Media
30 maart 2018, 15:15

De vrouwenafdeling van Ajax krijgt er ook een beloftenteam bij. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft verheugd gereageerd op de komst van een Vrouwen Beloftenelftal bij Ajax. Na PEC Zwolle, sc Heerenveen, VV Alkmaar en ADO Den Haag wordt Ajax de vijfde club uit de Eredivisie Vrouwen met een talententeam. De verplaatsing van talentenopleidingen naar BVO’s past in de toekomstvisie van de KNVB om het vrouwenvoetballandschap te versterken.

Begin januari maakte de KNVB bekend te stoppen met de CTO’s om de doorstroming van talenten in het vrouwenvoetbal te verbeteren. In het snel veranderende landschap van het vrouwenvoetbal zet de bond, in samenwerking met de Eredivisie Vrouwen, in op meer mogelijkheden voor talentvolle meiden. Daarnaast gaat de KNVB de nationale jeugdprogramma’s intensiveren, om de grootste talenten in Nederland meer met elkaar te laten voetballen.

'Enorm goed werk'

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal: “In de afgelopen jaren hebben de CTO’s enorm goed werk verricht voor talentvolle meiden. Door de snelle ontwikkelingen van het vrouwenvoetbal zijn echter nieuwe opleidingsmogelijkheden nodig om meer meiden perspectief te bieden."

We zijn ontzettend blij dat Ajax nu een talententeam begint

Ze vervolgt: "Hier zijn we mee begonnen door amateurclubs te versterken door middel van het ontwikkelingsprogramma ‘sterke verenigingen’. Deze lijn willen we doortrekken naar een intensievere samenwerking met de Eredivisieclubs. Daarom zijn we ontzettend blij dat Ajax nu een talententeam begint en beschikbaar is om talentvolle speelsters een kans te bieden.”

Studie

De huidige speelsters van het CTO Amsterdam kunnen vanaf het seizoen 2018/'19 terecht in de talententeams van Ajax, PEC Zwolle, sc Heerenveen, VV Alkmaar of ADO Den Haag. Verwacht wordt dat het merendeel in verband met hun studie in Amsterdam voor Ajax kiest. Met het CTO Zuid in Eindhoven zal de KNVB onder eigen regie doorgaan tot er een Eredivisieclub bereid is om aan te sluiten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen