Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB bekerfinale vrouwen: 'Het leeft enorm binnen onze groep'

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2015, 10:18

Foto: KNVB Media

Voor het derde achtereenvolgende jaar moesten de Ajax vrouwen de landstitel aan FC Twente laten. Vanavond, tijdens de KNVB bekerfinale 2014/2015, kunnen de Ajacieden wraak nemen. Volgens aanvoerder Petra Hogewoning is de beker, die Ajax vorig jaar won ten koste van PSV/FC Eindhoven, daarom zeker geen troostprijs voor de titelverdediger.

"“De bekerfinale winnen is juist een prachtige beloning op dit seizoen! Vorig seizoen pakten we met de bekerwinst de eerste grote prijs voor Ajax, dat was fantastisch. We doen onze eigen prestaties te kort als we deze finale ‘slechts’ als troostprijs zouden zien"”, aldus de verdediger.

Beide teams gaan er open in en zijn aan elkaar gewaagd. FC Twente is ook niet meer favoriet dan dat wij het zijn

Dat FC Twente de dubbel kan winnen maakt Ajax extra gebrand op de bekerstrijd. “Wij willen ook prijzen winnen, FC Twente versloeg ons al in de strijd om het landskampioenschap en ook in de BeNe League staan ze boven ons. Maar met de bekerfinale is er nog een prijs te verdelen. Het is slechts één wedstrijd die je nog hoeft te winnen en je hebt die beker binnen. Dat leeft enorm binnen onze spelersgroep.”

Net als collega-aanvoerder Anouk Dekker denkt ook Hogewoning dat de finale een mooi duel wordt. “Ik hoop op een hele leuke wedstrijd. We willen net als FC Twente heel graag het spel maken. Daarom kan de wedstrijd alle kanten op, wat voor het publiek en de neutrale liefhebber alleen maar mooi is. Ik weet niet of wij de topfavoriet voor deze finale zijn, maar laten we dat ook maar zo houden. Beide teams gaan er open in en zijn aan elkaar gewaagd. FC Twente is ook niet meer favoriet dan dat wij het zijn. Een voorspelling van de uitslag ga ik je niet geven, maar ik hoop dat we de klus binnen negentig minuten kunnen klaren!”

Road to the final


De vrouwen van Ajax rekenden op weg naar de finale af met DTS Ede (1-4), SC Heerenveen (0-4) en SC Telstar VVNH (0-1).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen