Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax Vrouwen begint goed aan Champions League-avontuur 

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober 2017, 14:15

Ajax Vrouwen won met 1-0 van Brescia. - Foto: KNVB Media

Ajax Vrouwen beleefde gisteren, woensdag 4 oktober, een succesvolle vuurdoop in de Champions League. Op de eigen Toekomst werd het Italiaanse Brescia met 1-0 verslagen. “Hier hebben we vijf jaar op gewacht.” 

Lange tijd vertegenwoordigde FC Twente (seizoenen 2011-2012, 2013-2017) de Nederlandse vrouwen in Europa. Maar gisteravond was het dan eindelijk de beurt aan het vrouwenteam van Ajax. De eerste wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Toekomst, de vaste thuisbasis van de vrouwen. Onder toeziend oog van bijna 2000 supporters boekte Ajax de eerste overwinning tegen het Italiaanse Brescia. 

Een zwaarbevochten overwinning

We hebben ons de afgelopen tijd alleen maar gefocust op deze wedstrijd, dus dat het dan zo uitpakt, is alleen maar mooi

Een gemakkelijke overwinning was het niet. Al na twintig minuten spelen, kon Ajax-spits Marjolein van den Bighelaar met direct rood inrukken en moesten de Amsterdammers met tien man verder. “Dan weet je dat het zwaar wordt", vertelt Desiree van Lunteren na afloop van de wedstrijd. “Je weet dat je echt gas moet gaan geven. Je moet alles voor elkaar over hebben op zo’n moment.”

Linda Bakker knikte haar team vlak voor tijd naar de 1-0 zege.

Met een man minder hield Ajax stand tegen de fysiek sterke Italianen. Brescia werd niet echt gevaarlijk en vlak voor tijd kopte Linda Bakker haar team zelfs naar de winst. Volgens Van Lunteren mag haar ploeg trots zijn op het resultaat. “Het was zeker een zwaarbevochten overwinning. We hebben ons de afgelopen tijd alleen maar gefocust op deze wedstrijd, dus dat het dan zo uitpakt, is alleen maar mooi.”

Champions League

Van Lunteren zit al sinds de oprichting in 2012 bij het vrouwenteam van Ajax. De Champions League halen, is al vanaf het begin één van de belangrijkste doelen geweest van het team. "Dit is inmiddels mijn zesde seizoen bij Ajax, dus je hebt hier toch vijf jaar opgewacht", vertelt de middenvelder. Champions League-ervaring heeft ze al wel vanuit haar tijd bij AZ. "Ik hou gewoon echt van zulke wedstrijden. Ik speel liever één zo'n wedstrijd, dan dat ik vijf wedstrijden in de Eredivisie speel.” 

Ajax Vrouwen viert feest na de treffer van Linda Bakker.

Het is nog precies zoals ik het me voorstelde. Mooi dat er zoveel mensen op afkomen

Op het duel kwamen bijna tweeduizend mensen af. De sfeer op De Toekomst zat er daardoor goed in, merkte ook Van Lunteren. “Het is nog precies zoals ik het me voorstelde. Helemaal perfect. Mooi ook dat er zoveel mensen op afkomen."

Lastige return

Op woensdag 11 oktober wordt de return gespeeld. De Ajax Vrouwen beseffen zich goed dat dit  wederom geen makkelijke pot zal worden. "Het zijn natuurlijk Italianen, die gaan veel zeuren, moeilijk doen. Ze moeten iets", weet Van Lunteren. "We gaan er natuurlijk alles aan doen om verder te komen. Maar het gaat zeker een lastige wedstrijd worden voor ons volgende week.”

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen