Ajax nipt langs PSV, FC Twente haalt uit

29 april 2017, 10:54

Marjolijn van den Bighelaar (rechts) groeide uit de matchwinnaar in de wedstrijd tussen Ajax en PSV. - Foto: KNVB Media

Koploper Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in de play-offronde van de Eredivisie vrouwen gewonnen. Op eigen veld wonnen de Amsterdammers met 1-0 van PSV. FC Twente, de nummer twee in de kampioenspoule, toonde geen genade voor ADO Den Haag: 5-0.

Ajax begon prima aan de wedstrijd tegen PSV en creëerde meerdere kansen. Het leidde na elf minuten tot de openingstreffer van Marjolijn van den Bighelaar. Ook in het vervolg van de eerste helft had Ajax het initiatief, maar het lukte niet om de score verder op te voeren. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar lukte het PSV niet zich terug te vechten in de wedstrijd.

Tommy Stroot, trainer van FC Twente Vrouwen.

FC Twente Vrouwen was op eigen veld oppermachtig tegen ADO Den Haag. Bij rust hadden de Tukkers al een 4-0 voorsprong genomen dankzij een eigen doelpunt van Priscilla Mesker, twee treffers van Eshly Bakker en een doelpunt van Lineth Beerensteyn. De ploeg van trainer Tommy Stroot bepaalde de eindstand negen minuten voor tijd op 5-0 dankzij een treffer van Lenie Onzia.

Na twee speelronden in de kampioenspoule is FC Twente de enige overgebleven concurrent van Ajax in de strijd om de landstitel. Beide teams wonnen de eerste twee wedstrijden. Dankzij de resultaten in de eerste fase van de competitie staat Ajax op 33 punten, FC Twente volgt met 28 punten. PSV en ADO Den Haag hebben beide 20 punten. Met nog vier wedstrijden te spelen kunnen zij de Amsterdammers niet meer achterhalen.

Ajax kan volgende week opnieuw een grote stap zetten op weg naar de eerste landstitel met de vrouwen. Dan gaat de ploeg van trainer Ed Engelkes op bezoek bij FC Twente.

Uitslagen kampioenspoule Uitslagen kampioenspoule Bekijk de resultaten van de tweede speelronde in de kampioenspoule.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand van zaken in de kampioenspoule van de Eredivisie vrouwen.