Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Excelsior Barendrecht treedt toe tot Eredivisie Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2017, 10:44

Excelsior treedt in samenwerking met BVV Barendrecht toe tot de Eredivisie Vrouwen. - Foto: KNVB Media

Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht slaan de handen ineen en nemen vanaf volgend seizoen met een gezamenlijk team deel aan de Eredivisie Vrouwen. Hiermee krijgt de regio Rotterdam voor het eerst een vrouwenteam op het hoogste niveau.

Excelsior Barendrecht treedt als negende team toe tot de Eredivisie Vrouwen. Op dit moment wordt de competitie gevormd door Achilles ‘29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH. "Wij wilden als Excelsior het vrouwenvoetbal graag omarmen", zegt algemeen directeur Ferry de Haan. "We wisten dat BVV Barendrecht ook die stap wilde maken en daarom zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten.’’

'Mooie stap'

Ook Martin Seltenrijch, voorzitter van BVV Barendrecht, reageert verheugd. "Wij hadden al eens eerder over deelname aan de Eredivisie Vrouwen gesproken. Nu speelt ons hoogste vrouwenteam in de Topklasse en dit is dus een logisch vervolg voor ons." 

Achilles '29 trad vorig seizoen als achtste club toe tot de Eredivisie Vrouwen.

"We hebben al een tijd goed contact met Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht en we vinden het erg mooi dat ze volgend seizoen als ‘Excelsior Barendrecht’ mee gaan doen aan de Eredivisie Vrouwen’", aldus Minke Booij manager vrouwenvoetbal KNVB. "Het is goed om te zien dat beide clubs de handen ineen hebben geslagen en het vrouwenvoetbal nog belangrijker maken binnen hun verenigingen. Voor de Eredivisie Vrouwen is dit opnieuw een mooie stap. Voor een voetbalgekke regio als Rotterdam, waar we ook tijdens het EK vrouwen deze zomer nog langskomen, is dit een belangrijke ontwikkeling. Door dit goede nieuws kijk ik in ieder geval nu alweer uit naar een nieuwe seizoen Eredivisie Vrouwen."

Selectie

Barendrecht Vrouwen 1 komt op dit moment uit in de landelijke Topklasse. Foto: Goalphoto.nl

De komende periode gaan Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht het kader rond het team opzetten; een trainer/trainster, een coördinator en een teammanager. Daarna moet uiteraard een selectie worden samengesteld met speelsters tussen de 17 en 24 jaar. "Wij hebben hier voldoende talent rondlopen, maar de Eredivisie is weer een ander niveau", weet Seltenrijch. "Dus ik schat in dat ruim de helft van de selectie van buiten zal moeten komen."

"Onze ambitie is dat we de selectie op termijn willen samenstellen met speelsters uit de opleidingen van BVV Barendrecht en Excelsior", geeft De Haan aan. "We calculeren in dat we het sportief gezien lastig zullen krijgen in het eerste seizoen, maar wij verwachten ook dat naar aanleiding van de bekendmaking dat voetbaltalenten zich zullen aanmelden. Deze regio herbergt immers flink wat voetbaltalent."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen