Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerste nederlaag voor vrouwen van Ajax in Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2017, 6:52

Kirsten Koopmans lijkt hier te balen, maar maakt wel de enige treffer tegen Ajax. - Foto: KNVB Media

De koppositie tot aan de play-offs komt er niet mee in gevaar, maar toch kwam de nederlaag van de Ajax-vrouwen tegen PSV best even aan. De Amsterdamsen verloren vrijdagavond met 1-0 bij PSV.

Kirsten Koopmans werd matchwinnaar namens de Brabantse vrouwen. Na twintig minuten nam zij het enige doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening. Het was voor het eerst dit seizoen dat de ploeg uit de hoofdstad verloor.

Veel maakt het verder niet uit. De voorsprong is nog altijd behoorlijk groot, 11 punten op FC Twente, dat wel een duel minder heeft gespeeld. Zowel Ajax als PSV heeft zich overigens al verzekerd van de play-offs. Ook FC Twente en ADO Den Haag, die zaterdag in acte komen, zijn daarvan reeds verzekerd. Er is nog een speelronde tot aan de kampioenscompetitie.

In een doelpuntrijke confrontatie pakte PEC Zwolle ternauwernood de winst op Telstar. Het was voor de hekkensluiter uit Overijssel pas de tweede overwinning van de competitie. Voor het team uit Overijssel was Rebecca Doejaaren twee maal doeltreffend. Ook Esmee de Graaf en Suzanne Giesen scoorden.

Het was de dag van de opmerkelijke uitslagen, want ook de nummer voorlaatst wist verrassend te winnen. Achilles’29 versloeg de vrouwen van Heerenveen met liefst 5-0. Voor de ploeg van trainer Judith Thijssen zorgden Yvette Derks, Bonita Theunissen, Melanie Bross, Sophie Cobussen en Nena Hopmans voor de goals.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen