Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sneeuwballengevecht in Eredivisie Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
12 februari 2017, 11:29

Van den Bighelaar schoot Ajax naar de winst. - Foto: KNVB Media

De Ajax-vrouwen hebben vrijdagavond de topper tegen FC Twente gewonnen. Het duel in Amsterdam eindigde in 1-0. Marjolijn van den Bighelaar maakte de enige treffer.

De koploper in de Eredivisie vrouwen creëerde vele kansen tegen de directe concurrent. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Van den Bighelaar ontsnapte aan de buitenspelval en schoot eenvoudig raak.

In de tweede helft stichtte FC Twente steeds meer gevaar. Vlak voor tijd was Renate Jansen met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker. Ajax hield echter stand en breidde de voorsprong op 'de Tukkers' uit naar elf punten.

ADO Den Haag tweede

ADO Den Haag nam de tweede plaats over op de ranglijst. De ploeg versloeg directe concurrent PSV met 1-0. Nadine Noordam maakte na vier minuten het enige doelpunt. Dankzij de overwinning is ADO Den Haag, net als Ajax, zeker van deelname aan de kampioensgroep.

Het duel tussen sc Heerenveen en Telstar werd vrijdag afgelast.

Sneeuwballengevecht

Ook de confrontatie tussen de nummers zeven en acht - Achilles'29 en PEC Zwolle - ging zaterdag vanwege de veldcondities niet door. In korte tijd viel er een flink pak sneeuw op het hoofdveld van de club uit Groesbeek. Dat belette beide ploegen niet om er toch nog een gevecht van te maken. Een sneeuwballengevecht...

 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen