ADO Den Haag heeft tweede plaats weer in vizier

24 december 2016, 7:39

Victoria Pelova maakte vrijdag de winnende treffer voor ADO Den Haag. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie vrouwen. De ploeg van coach Arend Regeer boog in eigen huis tegen directe concurrent FC Twente een 0-2 achterstand om en won met 3-2.

Na elf minuten leek de ploeg uit Enschede onbezorgd de winter in te gaan. Eshly Bakker en Ellen Jansen zorgden voor een snelle 0-2 voorsprong. Vlak voor rust gaf Pia Rijsdijk haar ploeg weer een sprankje hoop door de 1-2 binnen te koppen.

In de tweede helft drong ADO Den Haag steeds meer aan en kreeg ook een handvol kansen. Uiteindelijk maakte Michelle Vrieling de verdiende 2-2. Door de treffer kroop FC Twente meer uit haar schulp en kreeg goede kansen op de 2-3. De winnende goal viel echter na een counter aan de andere kant. Lindsey Keizerweer was niet zelfzuchtig en bood Victoria Pelova een niet te missen kans. Door de overwinning nadert ADO Den Haag nummer twee FC Twente tot op één punt.

Winterkampioen

De uitslag in Den Haag was gunstig voor Ajax. De Amsterdammers speelden een knotsgekke wedstrijd op bezoek bij Telstar. Het werd 3-6. Het duel ging lang gelijk op, waarbij Ajax twee keer tegen een achterstand aankeek. Pas in de slotfase nam de ongeslagen koploper afstand. In de laatste tien minuten zorgden Lucienne Reichardt en Chantal de Ridder (2 keer) dat de ploeg van Ed Engelkes alsnog een ruime zege boekte. Door de overwinning is de voorsprong op nummer twee FC Twente nu acht punten.

De vrouwen van Ajax zijn winterkampioen na de 3-6 zege in Velsen.

PSV had vrijdag geen enkele moeite met hekkensluiter PEC Zwolle. Het duel in Eindhoven eindigde in 6-0. Jeslynn Kuipers was met drie treffers de uitblinker. Achilles'29 verzuimde vrijdag om dichter bij Heerenveen te komen. De Friezen wonnen het duel om plek zes met 1-3.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.