Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Puntenverlies Ajax en FC Twente, eerste zege PEC

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2016, 11:00

Kelly Zeeman hielp Ajax aan een punt tegen ADO Den Haag. - Foto: KNVB Media

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Het was pas het tweede puntenverlies dit seizoen voor de koploper van de Eredivisie Vrouwen. Nummer twee FC Twente Vrouwen verzuimde te profiteren. De Tukkers speelden op eigen veld gelijk tegen PSV.

Ajax trof een gedreven ADO Den Haag. De bezoekers waren niet van plan zich in te graven en kwamen zelfs verrassend op voorsprong. Pia Rijsdijk schoot de bal achter de Amsterdamse doelvrouw. Beide teams kregen daarna kansen om te scoren. Ajax voerde de druk op en dat resulteerde na rust in de verdiende gelijkmaker. Kelly Zeeman kopte de Amsterdamse vrouwen naast ADO Den Haag.

Het puntenverlies van Ajax was voor FC Twente Vrouwen een ideale gelegenheid om de titelstrijd nieuw leven in te blazen. De achterstand van vijf punten op de ranglijst kon bij winst op PSV worden teruggebracht naar drie. De Tukkers lieten het echter na te profiteren. Het was zelfs PSV dat op voorsprong kwam in Hengelo via een doelpunt van Myrthe Moorrees. Twintig minuten voor tijd maakte Ellen Jansen de gelijkmaker namens FC Twente.

Eerste zege PEC Zwolle

In de onderste regionen had PEC Zwolle eindelijk eens reden tot juichen. In een spectaculair duel tegen sc Heerenveen boekte het team van trainster Carin Meesters-Bakhuis de eerste overwinning van het seizoen. Bij rust keken de Zwollenaren nog tegen een 3-1 achterstand aan, maar via treffers van Suzanne Giesen en Judith Frijlink (strafschop) kwamen de bezoekers langszij. Anouk van Vilsteren schoot PEC Zwolle in de blessuretijd naar de overwinning.

PEC Zwolle boekte tegen sc Heerenveen de eerste overwinning van het seizoen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen