Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax ontpopt zich als Feyenoord van Eredivisie vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
29 oktober 2016, 12:32

Marjolein van den Bighelaar scoorde het tweede doelpunt voor Ajax tegen Telstar. - Foto: KNVB Media

Ajax bleef ook in de zevende speelronde van de Eredivisie vrouwen zonder puntverlies. Thuis tegen Telstar kwam Ajax vrijdagavond op sportpark De Toekomst nooit in de problemen; 3-0. Ajax-keeper Sarasola hield voor de zesde keer de nul.

Kelly Zeeman boorde al na vier minuten alle hoop van Telstar op een goed resultaat de grond in. Nog voor rust maakte Marjolijn van den Bighelaar de 2-0. En halverwege de tweede helft kopte invalster Dominique Vugts de wedstrijd in het slot.

Achtervolgers

— Ellen Jansen benutte vlak voor tijd een penalty voor FC Twente. - Foto: KNVB Media

Ook de achtervolgers - FC Twente en ADO Den Haag - boekten een zege. FC Twente had het lastig in Heerenveen, dat tot de 50e minuut een 1-0 voorsprong koesterde. Na de gelijkmaker van Jill Roord trok de landskampioen pas in de 89e minuut de zege naar zich toe. Ellen Janssen benutte een penalty. In de blessuretijd maakte Lineth Beerensteyn nog de 1-3. ADO Den Haag had geen moeite met nieuwkomer Achilles '29; 4-1. 

Nummer vier PSV volgt ondanks een 0-2 zege bij PEC Zwolle op gepaste afstand van de top drie. Alle ploegen hebben nu een keer tegen elkaar gespeeld. Gezien de krachtsverhoudingen mogen we de voorzichtige conclusie trekken dat de strijd om de titel zal gaan tussen Ajax en FC Twente, met ADO Den Haag als outsider. 

Uitslagen Uitslagen Klik hier voor alle uitslagen in de Eredivisie vrouwen seizoen 2016/2017.

Stand Stand Klik hier de stand in de Eredivisie vrouwen seizoen 2016/2017.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen