FC Twente Vrouwen ronde verder in Champions League

13 oktober 2016, 9:07

Jill Roord nam in Praag de 3-1 voor haar rekening. - Foto: KNVB Media

FC Twente Vrouwen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Het team van de Duitse trainer Tommy Stroot bereikte de volgende ronde na een 3-1 overwinning in Tsjechië op Sparta Praag.

Een week eerder waren de Tukkers in de Grolsch Veste ook al te sterk voor de Tsjechen. Toen stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Net als in Enschede was Jill Roord ook woensdag de maker van het laatste doelpunt van de avond. FC Twente was ruim een uur daarvoor op een 1-0 voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van de Tsjechische Odehnalove.

Sparta Praag kwam in de 34ste minuut nog wel op gelijke hoogte met de Tukkers, maar acht minuten voor tijd bracht Renate Jansen FC Twente opnieuw aan de leiding. Het slotakkoord in de 89ste minuut was voor Roord.

Loting

Aanstaande maandag vindt de loting voor de achtste finale plaats. De heenwedstrijd zal gespeeld worden op 9 of 10 november, de return vindt plaats op 15 of 16 november.