Topper bij start Eredivisie vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2016, 16:00

Ajax - FC Twente staat direct in het openingsweekend op het programma. - Foto: KNVB Media

De Eredivisie Vrouwen gaat het seizoen 2016/’17 van start met Ajax – FC Twente. De topper tussen de nummers één en twee van vorig seizoen staat gepland op vrijdag 2 september om 19.30 uur.

De vrouwen van Achilles ’29 debuteren in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In de eerste speelronde staan verder sc Heerenveen – PSV en Telstar – ADO Den Haag gepland. Dat staat in het competitieprogramma dat vrijdag bekend is gemaakt.

Verbeterde opzet

Voor het nieuwe seizoen is de competitie-opzet verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Er wordt van september tot maart anderhalve competitie van 21 wedstrijden gespeeld. De behaalde punten worden vervolgens gehalveerd en meegenomen naar de play-offs.

Tijdens de play-offs, in april en mei, wordt er een competitie gespeeld tussen de eerste vier clubs en tussen de laatste vier clubs. De winnaar van de play-offs van de top vier kroont zich uiteindelijk tot Eredivisiekampioen vrouwen.

Booij: "Meer topwedstrijden en meer weerstand."

“Met deze nieuwe opzet versterken we de competitie. Er zijn nu meer topwedstrijden en we creëren meer weerstand. Dat komt het vrouwenvoetbal ten goede”, vertelt Minke Booij, die blij is dat Achilles ’29 is toegevoegd aan de competitie. “Meer clubs in Eredivisie is goed voor de uitstraling en ontwikkeling van de competitie. Met acht clubs speelt bovendien elk team, elke speelronde. Dat is goed voor het ritme en niveau van de speelsters.”

WEURO 2017

Aan het einde van de competitie staat Women’s EURO 2017 in Nederland voor de deur. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt het EK gespeeld. De speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede. De laatste speelronde van de play-offs staat gepland op 26 mei 2017. De bekerfinale wordt gespeeld op 3 of 4 juni. Vervolgens bereiden de OranjeLeeuwinnen zich voor op het EK in eigen land.

Eredivisie VrouwenAlles over de Eredivisie Vrouwen. EK Vrouwen 2017Alles over het EK voor vrouwen volgend jaar in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven