Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beste papieren FC Twente op slotdag Eredivisie Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2016, 10:43

FC Twente en Ajax gaan met hetzelfde puntenaantal de slotdag in van de Eredivisie Vrouwen - Foto: KNVB Media

De vrouwen van FC Twente kunnen vrijdagavond landskampioen worden. Een overwinning op hekkensluiter PEC Zwolle is hoogstwaarschijnlijk voldoende voor de vierde titel op rij in de Eredivisie Vrouwen.

FC Twente en Ajax gaan de laatste speeldag allebei in met 53 punten. Het doelsaldo van de club uit Enschede is echter beduidend beter, +45 tegen +34. Een week geleden had Ajax nog de beste papieren. De ploeg had een voorsprong van drie punten met nog twee speeldagen te gaan. Maandag draaide FC Twente de zaken echter om door in een direct duel in Enschede te zegevieren: 1-0.

Op de laatste speeldag staan drie wedstrijden gepland. Naast PEC Zwolle – FC Twente komt Ajax in eigen huis in actie tegen PSV. De Amsterdammers willen ongetwijfeld hun eigen wedstrijd winnen om bij een misstap van FC Twente alsnog de titel op te eisen. In Den Haag komen tegelijkertijd ook de nummers vier en vijf van de ranglijst in actie. Voor ADO Den Haag en Telstar staat er niets meer op het spel. De aftrap van alle duels is om 19.30 uur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen