Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Ajax azen op landskampioenschap

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2016, 10:11
2:37

Tessel Middag ziet het mislopen van de titel van de mannen als een goede les - Foto: KNVB Media

De vrouwen van Ajax zijn dichtbij het eerste landskampioenschap in de historie van de club. Het wordt dan ook een kraker maandag, tegen concurrent FC Twente. Tessel Middag en Eshly Bakker blikken vooruit.

De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om de titel te pakken, maar als Twente wint – het duel wordt in Enschede gespeeld – dan heeft die ploeg ineens het beste perspectief om het kampioenschap te pakken.

,,We hebben veel vertrouwen”, zegt Tessel Middag echter. ,,Het zit dicht bij elkaar en het gaat dan ook spannend worden, maar we weten wat ons te doen staat.”

Eshly Bakker maakt zich niet al te druk om het wellicht cruciale duel. ,,Ik probeer het te zien als een gewone voetbalwedstrijd, net als alle andere duels. Natuurlijk hebbben we wel in ons achterhoofd dat we kampioen kunen worden, maar ik bekijk het toch vooral van wedstrijd tot wedstrijd.”

Niet denken dat je er al bent

Dat de mannen van Ajax de titel totaal onverwacht verspeelden aan PSV op de slotdag, hebben de vrouwen wel in hun achterhoofd. Middag: ,,Dat was vreselijk voor de club, we leven met de mannen mee. Maar het is voor ons ook een goede les. Je moet niet denken dat je er al bent.”

Bakker is dat met haar eens. ,We zijn extra gemotiveerd, erop gebrand dat dit ons niet overkomt. We willen laten zien dat we als vrouwen van Ajax ook een kampioenschap kunnen halen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen