Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdig PEC Zwolle gokt op gelijkspel tegen PSV

KNVB Media
KNVB Media
12 februari 2016, 13:02

Foto: KNVB Media

Voor PEC Zwolle gaat vrijdagavond de tweede seizoenshelft van de Eredivisie Vrouwen van start. De Blauwvingers ontvangen in het eigen IJsseldelta stadion het goed draaiende PSV.

PEC Zwolle was de vorige speelronde nog vrij, dus vrijdagavond begint de tweede seizoenshelft voor de ploeg van Sebastiaan Borgardijn echt. Volgens PEC-middenvelder Sharon Bruinenberg (19) is haar ploeg de winterstop goed doorgekomen. “We zijn op trainingskamp geweest naar Turkije. Daar hebben we een minitoernooi gespeeld met drie Turkse clubs. Dat was heel anders dan in Nederland. In de Eredivisie merk je dat alle teams een duidelijke tactiek hebben en echt proberen verzorgd voetbal te spelen. Ik vond die tegenstanders voetballend wat minder maar ze werkten wel keihard. Ze bleven maar gaan.” 

Ervaring

Bruinenberg is bezig aan haar vierde seizoen in Zwolle en is op 19-jarige leeftijd gek genoeg een van de meer ervaren spelers van PEC. “We hebben dit seizoen een heel jong team. Nadat Mariska Kogelman voor de winterstop is weggegaan, zijn Judith Frijlink en Nadja Olthuis eigenlijk de enige oudere spelers in ons team, en dat merk je. Ze hebben wat meer ervaring. Ik denk dat zij lastige situaties wat makkelijker herkennen en sneller een oplossing hebben.”  

PEC Zwolle is momenteel hekkensluiter in de Eredivisie en daar wil het in de tweede seizoenshelft graag verandering in brengen. Bruinenberg: “We kijken nu gewoon naar onszelf. We willen natuurlijk wedstrijden gaan winnen en genoeg punten halen om van de laatste plek af te komen. Het is denk ik de kunst om tijdens een mindere fase in een wedstrijd geen onnodige fouten te maken. Vaak spelen we best redelijk voetbal maar geven we door dom balverlies een goal weg.” 

Goede eerste helft

Want zo ging het in de eerdere uitwedstrijd tegen PSV namelijk ook. “De eerste helft waren we sterk”, blikt de middenvelder terug. “We hadden hun verdediging goed onder druk. Ik denk dat ze daar wel van stonden te kijken. Ze hadden veel moeite met de opbouw waardoor wij veel ballen konden onderscheppen. Bij rust stond het geloof ik nog 1-1.”

Uiteindelijk gingen de Zwollenaren na rust, ondanks een mooie goal van Bruinenberg, alsnog met 5-2 de boot in. En dat scenario moet in de thuiswedstrijd van vrijdag koste wat het kost voorkomen. “We moeten zorgen dat we net zo’n eerste helft neerzetten als bij de uitwedstrijd en dat dan doortrekken naar de tweede helft. We spelen thuis dus de steun van het publiek gaat ons zeker helpen. Ik denk dat het een gelijkspel gaat worden.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen