Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen SC Buitenveldert willen weer stunten in het bekertoernooi

KNVB Media
KNVB Media
5 februari 2016, 11:22

Foto: KNVB Media

In plaats van de Eredivisie Vrouwen staat deze week de achtste finale van het bekertoernooi op het programma. Alle zeven Eredivisieteams gaan dit weekend op bezoek bij een amateurclub. Het Amsterdamse sc Buitenveldert is nog met twee teams vertegenwoordigd bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Het tweede speelt tegen FC Twente en het eerste team ontvangt sc Heerenveen.

"Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat we doorgaan", begint Buitenveldert-aanvoerder Frédérique Bonink (22) gedurfd. De koploper van de Topklasse neemt het zaterdagmiddag op tegen sc Heerenveen. "Deze wedstrijd speelt bij ons al weken in het koppie. Misschien zijn we conditioneel en technisch iets minder, maar dat maken we weer goed met onze vechtlust. We zijn echt goed in het spelen van dit soort wedstrijden."

Cupfighter

Daar kan de middenvelder weleens gelijk in hebben. Het team uit de hoofdstad ontpopte zich de afgelopen jaren namelijk als een echte cupfighter. In 2013 won het van PSV en in 2014 werd op eigen veld, ten koste van ADO Den Haag, de kwartfinale bereikt. Een zege die Bonink zich nog levendig kan herinneren. "Ik moet eerlijk zeggen dat ADO toen eigenlijk echt de betere was. Ze kwamen met 1-0 voor maar wij bleven compact staan. Vlak voor tijd kregen we onze enige kans van de wedstrijd. Die bal kwam voor mijn voeten en ik schoot hem erin."

Een penaltyreeks moest uiteindelijk voor de beslissing zorgen en Buitenveldert trok aan het langste eind. "Onze keeper steeg toen boven zichzelf uit. Na afloop hebben we het gevierd alsof we de Champions League hadden gewonnen", blikt Bonink terug.

Barcelona, Bayern München en Buitenveldert 2

In Amsterdam hopen ze zaterdag op weer zo’n glorieuze dag, die hoe dan ook heel speciaal gaat worden. Want ook het tweede team zit nog bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Zij spelen eerder op de middag tegen landskampioen FC Twente. "Ik denk dat het nog nooit is voorgekomen dat een amateurclub met twee teams in de achtste finale stond. Voor de meiden van het tweede is dit natuurlijk fantastisch. Ze wilden heel graag een grote club loten. FC Twente speelde dit seizoen al tegen Bayern München, Barcelona, en nu dus Buitenveldert 2. Hoe mooi is dat?"

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het tweede team voor een vrijwel onmogelijke opgave staat. Hoe dan ook kan het rekenen op de steun van de collega’s uit het eerste. "Ja, natuurlijk. We zijn een hele hechte selectie. Ik denk dat ik al schor ben voordat ik zelf moet gaan spelen", zegt Bonink.  

Er staan dus twee topwedstrijden op het programma. Maar de club heeft nog meer festiviteiten gepland. Zo gaat het tussen de twee wedstrijden door op feestelijke wijze zijn 500ste vrouwelijke lid verwelkomen. "Volgens mij komen er heel veel mensen. Het wordt een drukke en gezellige dag. Ha, en aan het eind zijn wij door naar de volgende ronde."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen