Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Renate Jansen (FC Twente): 'Tegen PSV vertrouwen op eigen kracht'

KNVB Media
KNVB Media
29 januari 2016, 10:10

Foto: KNVB Media

Na bijna anderhalve maand hervat de Eredivisie Vrouwen vrijdagavond de competitie. Voor landskampioen FC Twente wacht direct een lastige uitwedstrijd bij PSV.

“We zijn de winterstop goed doorgekomen. We hebben lang rust gehad maar daar waren we ook wel aan toe”, vertelt FC Twente-aanvaller Renate Jansen (25). “De eerste seizoenshelft was, mede door de Champions League, best zwaar. Je speelt meer wedstrijden, op een hoger niveau en moet ook veel reizen. Ik merk aan mezelf dat voor mij het eerste half jaar best pittig was.”

Jansen maakte afgelopen zomer na zeven jaar bij ADO Den Haag gespeeld te hebben, de overstap naar de landskampioen. “Ik wilde deze stap zetten om mezelf te ontwikkelen. Natuurlijk was dat even wennen. Je gaat verhuizen en ook de trainingsprikkels zijn heel anders. Maar eigenlijk was ik al heel snel gewend. Dit team is zo open. Ik voelde me meteen om mijn gemak. Ik heb een hele goede keuze gemaakt.”  

Vertrek Anouk Dekker

Anouk Dekker heeft FC Twente in de winterstop verruild voor Montpellier.

De selectie van FC Twente ziet er aan het begin van de tweede competitiehelft iets anders uit. Zo hebben de Tukkers in de winterstop aanvoerder Anouk Dekker zien vertrekken naar het Franse Montpellier. “Het is heel jammer dat Anouk is weggegaan. Ze is een goede speler, die ook goed is voor het team. Maar iedereen gunt haar die stap en het is logisch dat ze hem neemt. Gelukkig hebben we een goede vervanger teruggekregen.”  

De aanvaller doelt daarmee op de onlangs aangetrokken Kirsten van de Ven.  De international komt over van de Zweedse kampioen FC Rosengård. “Ik ben heel benieuwd naar wat ze gaat brengen. Ze heeft natuurlijk heel veel ervaring opgedaan in het buitenland en in het Nederlands team. De lat zal voor iedereen nog hoger komen te liggen.”

Assists

Met Van de Ven krijgt het team van Arjan Veurink een extra aanvallende impuls. Voor zover dat nog nodig is. Want FC Twente heeft niet alleen topscorer Jill Roord (13 doelpunten) in de gelederen. Renate Jansen is in de rol van aangever ook zeer waardevol. Ze gaf tot nu toe al negen assists. Dat deed geen enkele speler in de Eredivisie haar na. Jansen: “Ik zie mezelf ook meer als een buitenspeler, daar voel ik me prettiger bij.  Maar goed, je speelt natuurlijk altijd in dienst van het team. Als ik in de spits wordt gezet of ergens anders op het veld doe ik daar ook mijn best.”

En dat is nodig. FC Twente heeft namelijk de achtervolging op koploper Ajax ingezet. Het verschil is slechts één punt en Twente heeft een wedstrijd minder gespeeld. “Die concurrentiestrijd gaan we natuurlijk aan. Het is ons doel om kampioen te worden en daar gaan we alles aan doen.”

Er zijn dus overwinningen nodig. Om te beginnen op vrijdag, uit bij PSV. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd in Eindhoven met 2-1 verloren. “Helaas heb ik toen door een blessure niet mee kunnen doen. Ik hoop nu wel mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik verwacht dat PSV snel voor de lange bal zal kiezen, maar wij moeten gewoon ons eigen spel gaan spelen. We zijn nu verder in het seizoen en weten elkaar beter te vinden. We moeten op onze eigen krachten vertrouwen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen