Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

52% meer bezoekers bij Eredivisie Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
28 januari 2016, 16:30

Foto: KNVB Media

Het gemiddeld aantal bezoekers bij wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen ligt dit jaar 52% hoger dan bij wedstrijden in de voormalige BeNe League. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen van de eerste seizoenshelft. Gemiddeld zijn er 718 bezoekers bij wedstrijden van de Eredivisie Vrouwen. In het laatste seizoen van de BeNe League waren dat er gemiddeld 473. De Eredivisie Vrouwen gaat morgenavond, na de winterstop, weer van start.

"Deze stijging laat zien dat de interesse in het vrouwenvoetbal toeneemt", zegt manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn als nog veel meer mensen wedstrijden gaan bezoeken, maar als je ziet waar we vandaan komen is dit een hele mooie ontwikkeling. Samen met de clubs werken we er hard aan om de competitie voor het publiek aantrekkelijker te maken. We voeren op dit moment bijvoorbeeld gesprekken met clubs die volgend seizoen misschien ook kunnen uitkomen in de Eredivisie."

Meeste bezoekers bij sc Heerenveen - PSV

Met 5.000 toeschouwers was sc Heerenveen – PSV de meest bezochte wedstrijd. Gevolgd door Ajax – PSV (1.800 toeschouwers) en PSV – Ajax (1.636 toeschouwers).

Jill Roord is met 13 treffers topscorer van de eerste seizoenshelft — Foto: KNVB Media

183 doelpunten in eerste seizoenshelft

In de eerste seizoenshelft scoorden de clubs uit de Eredivisie Vrouwen gezamenlijk 183 doelpunten in 90 wedstrijden. 93 keer scoorde de thuisploeg, 85 keer de uitploeg en 5 keer maakte een speelster een eigen doelpunt. Suzanne Admiraal (Telstar, bij sc Heerenveen - Telstar) en Jill Roord (FC Twente, bij sc Heerenveen – FC Twente) waren de snelste doelpuntenmakers. Beiden scoorden in de eerste minuut. Topscorer van de eerste seizoenshelft is Jill Roord met 13 doelpunten. Renate Jansen van FC Twente gaf vooralsnog de meeste assists (9).

Tweede seizoenshelft van start

De clubs in de Eredivisie Vrouwen trappen morgenavond weer af. Op het programma staan de wedstrijden sc Heerenveen – Telstar, PSV – FC Twente en Ajax – ADO Den Haag. PEC Zwolle heeft deze speelronde een vrij weekeinde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen