Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Simone Kets (Heerenveen): 'Tegen Ajax kansen in omschakeling'

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2015, 10:00

Foto: Remko Kool / Goalphoto.nl

De selectie van sc Heerenveen was de afgelopen twee weken vrij in de Eredivisie Vrouwen. Na een oefenwedstrijd, het vieren van Sinterklaas én een potje ijshockeyen mogen ze vrijdag weer aan de bak. Simone Kets blikt vooruit op de thuiswedstrijd tegen Ajax.

IJshockey? "Ja, als teamuitje", antwoordt Simone Kets (19). "We hadden van die dikke pakken aan dus er kon niet zo heel veel fout gaan. De trainer en assistent-trainer hebben ook meegedaan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat we eigenlijk allemaal niet zo heel goed waren. Op Lysanne van der Wal en Tiny Hoekstra na, maar dat zijn natuurlijk ook echte Friezinnen, dus die kunnen wel schaatsen." 

Uitwedstrijd weggegeven

Het kan spannend zijn om in je eerste Eredivisieseizoen ineens tegenover een international te staan.

Vrijdag is het weer tijd voor voetbal. Koploper Ajax komt op bezoek en Heerenveen is gebrand op revanche. "De uitwedstrijd ging redelijk gelijk op. We kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong. Uiteindelijk gaven we de wedstrijd weg en verloren we met 4-1. Ajax heeft natuurlijk ook een goed team. Met al die internationals hebben ze veel ervaring in huis."

Volgens de aanvaller is het zaak dat haar team vrijdag niet onder de indruk zal zijn van dat 'grote Ajax'. "Voor bepaalde spelers is het hun eerste seizoen in de Eredivisie. Dan kan het nog wel eens spannend zijn om ineens tegenover een international te staan. Maar ik vind dat ze dat heel goed oppakken. De trainer gaat daar ook heel goed mee om."

Leerzame eerste seizoenshelft

Fred de Boer staat sinds deze zomer voor de groep. Volgens Kets is hij een goede match voor de jonge selectie. "Hij is meer een coach dan echt een trainer. Een trainer kijkt vooral naar tactische dingen, een coach ook naar het team en een individu. Wij hebben een jong team dus hij past daar heel goed bij."

Simone Kets (rechts) werd in 2014 met Oranje onder 19 Europees kampioen — Foto: KNVB Media

Vooralsnog resulteerde de aanpak nog niet in een overwinning. sc Heerenveen staat op dit moment voorlaatste in de competitie met vier punten uit tien wedstrijden. Toch kijkt Kets, zo vlak voor de winterstop, positief terug op het afgelopen half jaar. "De eerste seizoenshelft is heel leerzaam geweest. Als ik kijk naar de eerste wedstrijd tegen Ajax en nu, dan zijn we echt gegroeid. We zijn een hecht team geworden, kennen elkaars kwaliteiten en zijn conditioneel gezien een stuk verder.  Nu is het nog zaak om de overwinning een keer over de streep te trekken."

Wie weet gaat dat vrijdag op eigen veld tegen Ajax wel lukken. De Friezinnen zijn in ieder geval bij voorbaat niet kansloos, weten ze. "Ik denk dat er voor ons vooral kansen liggen in de omschakeling. Maar we moeten er niet vanuit gaan dat zij alleen maar de bal hebben. We moeten van onze eigen kracht uitgaan. Wij kunnen voetballend ook wat laten zien." 

Aanstellingen scheidsrechters Eredivisie Vrouwen Aanstellingen scheidsrechters Eredivisie Vrouwen

 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen