Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Recordaantal toeschouwers bij FC Twente - Barcelona

KNVB Media
KNVB Media
12 november 2015, 9:26

Foto:

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League met 0-1 verloren van FC Barcelona. Er waren 15.637 toeschouwers op het duel in De Grolsch Veste afgekomen. Daarmee werd een nieuw record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland gevestigd.

“We hebben onszelf tekortgedaan”, blikte een balende Maayke Heuver terug. Zij droeg bij afwezigheid van de geschorste Anouk Dekker de aanvoerdersband. “Te weinig mensen hebben een voldoende gehaald. Ik weet niet wat het was, misschien toch de zenuwen van het spelen voor zoveel publiek.”

Want waar de Tukkers normaal gesproken hun thuiswedstrijden spelen op sportpark Slangenbeek, was nu stadion De Grolsch Veste met daarin ruim vijftienduizend supporters het decor. “Dat was wel heel gaaf”, zei Marthe Munsterman. “Ik merkte in de eerste minuut al dat ik de achterhoede niet goed kon verstaan. Ik heb tijdens de wedstrijd twee momenten gehad dat ik even om me heen keek. Ik dacht: ‘ik moet hier ook even van genieten’.”

Bayern München

Nadat FC Twente in de vorige ronde van de Champions League FC Bayern München uit wist te schakelen, waren de kaarten het duel met Barcelona niet aan te slepen. Het resulteerde in een recordaantal bezoekers voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland.

“Je merkt dat we met de uitschakeling van Bayern München echt wat teweeg hebben gebracht. Volgens mij waren er mensen uit het hele land op afgekomen. Het is jammer dat we het publiek niet meer hebben kunnen laten zien”, aldus Munsterman. 

Geen vuist

Want gedurende de wedstrijd kregen beide ploegen wat kansjes, maar FC Twente kon niet echt een vuist maken. Een kwartier voor tijd maakte Garcia de 0-1 en in de blessuretijd voorkwam Renate Jansen erger door een bal van haar eigen doellijn te koppen. Heuver: “Er lag bij ons heel veel ruimte tussen de linies. Daardoor gingen we op het middenveld een beetje zwerven en kwamen we niet in de duels. We hebben te weinig gecreëerd.” 

De 0-1 is niet de uitgangspositie waar vooraf op werd gehoopt. Toch ziet de Twente-captain kansen voor de return. “Ik denk dat we toch met een goed gevoel daar naartoe kunnen gaan. We moeten het die achterhoede nog veel moeilijker kunnen maken. We kunnen écht veel beter, er liggen kansen voor ons.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen