Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente Vrouwen in Champions League tegen Barcelona

KNVB Media
KNVB Media
10 november 2015, 9:58

Foto: KNVB Media

FC Twente Vrouwen speelt woensdagavond in de achtste finale van de UEFA Women’s Champions League tegen FC Barcelona. De wedstrijd in De Grolsch Veste begint om 19.00 uur en is live te zien op RTV Oost.

Nadat FC Twente een paar weken geleden FC Bayern München uit wist te schakelen, kwam voor de achtste finale in de Champions League de Spaanse kampioen FC Barcelona uit de koker. Wederom een topaffiche, maar van zenuwen is bij de nuchtere Tukkers nog geen sprake. “Dat valt nu nog mee. We hadden vrijdag nog een competitiewedstrijd dus eigenlijk ligt sinds zaterdag pas de focus op Barcelona. We gaan de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet”, vertelt Maud Roetgering (23).

Het geeft echt vleugels als je de FC Twente liedjes hoort en weet dat die mensen speciaal voor jou team naar het stadion zijn gekomen

Record

Het zal hoe dan ook een historische avond worden. Het toeschouwersaantal bij een vrouwenvoetbalwedstrijd stond tot voor kort nog op 13.109 (Nederland – Italië vrouwen) maar inmiddels is de kaartverkoop voor woensdagavond dat aantal al gepasseerd. “Het is natuurlijk ook een heel mooi affiche. We hebben eerder al een keer voor negenduizend mensen gespeeld. Het geeft echt vleugels als je de FC Twente-liedjes hoort en weet dat die mensen speciaal voor jouw team naar het stadion zijn gekomen”, aldus de verdediger.

Tegenstander FC Barcelona is geen onbekende voor de Tukkers. Drie jaar geleden speelden ze tijdens een trainingskamp al een keer een oefenwedstrijd tegen elkaar. Toen verloor FC Twente met 2-1.  Roetgering: “Dat was een hele andere wedstrijd. We speelden toen niet in onze sterkste opstelling en hebben sindsdien veel ervaring opgedaan. We zijn een stuk volwassener geworden en spelen wedstrijden professioneler uit.”

Belangrijke penalty

Dat bleek ook tijdens de uitwedstrijd tegen Bayern München. Na een 1-1 gelijkspel in De Grolsch Veste wist de ploeg van Arjan Veurink in München de 2-2 over de streep te trekken. Roetgering benutte in die wedstrijd een belangrijke penalty waarmee ze haar team op een 2-1 voorsprong zette.

“Dat was het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière. Ik wist dat als ik hem zou scoren, Bayern er nog twee moest maken. Maar als ik zou missen, zouden ze juist weer in de wedstrijd komen. Het duurde ook nog eens heel lang voordat ik die penalty kon nemen, omdat er nog een teamgenootje geblesseerd op de grond lag. Op dat moment spookte er echt van alles door mijn hoofd. Toen ik hem er uiteindelijk inschoot, was de ontlading heel groot.”

We hebben inmiddels genoeg ervaring in de Champions League dus ik ga ervan uit dat we gaan winnen

Vrouwelijke Messi

Na Bayern München wacht in de achtste finale dus weer een naam van formaat. Moet de Twentse verdediging zich dan ook opmaken voor de vrouwelijke Messi? “Nou volgens mij is er niet ééntje die er echt uit springt. Maar ze zijn de afgelopen vier jaar kampioen geworden van Spanje en er spelen zeven internationals. We gaan ze dus niet onderschatten, maar daar zijn we het team ook niet naar.”

“Ik denk dat we in deze wedstrijd veel meer ons eigen spel kunnen spelen. We moeten wel oppassen voor hun aanvallers, maar aan de andere kant liggen er bij hun verdediging ook weer kansen voor ons. Het zal gelijk opgaan, dus we moeten gewoon knallen. We hebben inmiddels genoeg ervaring in de Champions League. Ik ga ervan uit dat we gaan winnen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen