Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Noordam: 'Wordt weer spannend tegen Ajax'

Inge van As
KNVB Media
29 oktober 2015, 13:33

Nadine Noordam in actie tegen Telstar - Foto: KNVB Media

De Eredivisie Vrouwen wordt vrijdag na een korte onderbreking weer hervat. ADO Den Haag krijgt bezoek van koploper Ajax. De vorige ontmoeting in Amsterdam eindigde in een 0-0 gelijkspel en ADO-middenvelder Nadine Noordam verwacht ook nu weer een boeiende strijd: "Het gaat net als vorige keer weer heel spannend worden."

Vorige week lag de Eredivisie Vrouwen door interlandvoetbal stil. En dus draaiden de clubs een ander programma dan normaal. "We hebben twee dagen vrij gehad en een oefenwedstrijd gespeeld tegen een jongensteam", vertelt Nadine Noordam (17). "Ondanks dat we met 3-0 verloren vind ik wel dat we een goede wedstrijd hebben neergezet. Maar ja, als die jongens een keer kunnen counteren zijn ze veel sneller."

'Beter dan verwacht'

Noordam is met haar zeventien jaar de op één na jongste speler in de selectie van trainer Marcel Valk. Deze zomer werd ze vanuit Jong ADO Den Haag doorgeschoven naar het eerste en de middenvelder heeft haar draai inmiddels meer dan gevonden. "Het gaat eigenlijk beter dan ik had verwacht. Ik had me aan het begin van het seizoen voorgenomen om gewoon mijn best te doen en te hopen dat ik veel minuten mocht maken. Als wissel of af en toe in de basis. Maar ik heb tot nu toe bijna alles gespeeld."

Toch merkt ze wel dat het niveau in de Eredivisie hoger ligt dan dat ze gewend was bij de beloften. "Je hebt minder tijd om na te denken. Vorig jaar speelde ik nog in de eerste klasse en dan kun je dingen veel makkelijker voetballend oplossen, of met je snelheid. Dit is ook een stuk fysieker", meent ze.

Wedstrijden afmaken

We moeten er met zijn allen voor gaan en dan kan het wéér heel spannend worden. 

Haar team moet op dit moment genoegen nemen met een vijfde plaats op de ranglijst, maar volgens Noordam zit er meer in. "Ik denk dat we eigenlijk wel beter kunnen. Maar vaak vergeten we de wedstrijden af te maken. Als je te makkelijk doelpunten weggeeft en zelf niet scoort, ja dan win je niet. Dat zijn wel dingen waar we met het team over praten en aan werken."

Vrijdagavond wacht een ontmoeting met koploper Ajax. Vorige keer wist de Haagse formatie Ajax knap op een gelijkspel te houden, dus het nieuwe treffen in Den Haag biedt perspectief. "Als ik naar de vorige wedstrijd keek ging dat eigenlijk wel gelijk op. Het was best spannend en iedereen kwam helemaal kapot van het veld. We zullen ook nu weer strijdlust moeten laten zien. We moeten er met zijn allen voor gaan en dan kan het wéér heel spannend worden." 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen