Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speeldagenkalender seizoen 2023/'24 betaald voetbal vastgesteld

KNVB Media
KNVB Media
21 december 2022, 13:00

De speeldagenkalender van het seizoen 2023/’24 is bekend. Zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie beginnen in het weekend van 11 tot en met 13 augustus 2023. - Foto: KNVB Media

De speeldagenkalender van het betaald voetbal voor het seizoen 2023/’24 is door het competitiebestuur betaald voetbal vastgesteld. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie beginnen allebei in het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus 2023.

Een week eerder staat de Johan Cruijff Schaal op het programma, de traditionele seizoenstart tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het voorgaande seizoen. De laatste wedstrijden van het seizoen 2023/’24 staan gepland voor zondag 2 juni 2024.

De speeldagenkalender is tot stand gekomen na meerdere overleggen tussen het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, CED) en andere betrokkenen, waaronder de clubs, gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief Nederland. Vervolgens heeft het competitiebestuur betaald voetbal gekeken naar de mogelijkheden, onmogelijkheden en het overkoepelend belang van de competities.

Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd tussen de landskampioen en de TOTO KNVB Bekerwinnaar staat gepland voor zondag 6 augustus. Afhankelijk van de deelnemers en hun eventuele Europese verplichtingen kan de speeldag van de Johan Cruijff Schaal wijzigen.

TOTO KNVB Beker

De TOTO KNVB Beker start voor betaald voetbalclubs in de week van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 2 november. De vijf clubs die zich in het seizoen 2022/’23 kwalificeren voor Europees voetbal, zijn vrijgesteld van deelname aan de eerste ronde en stromen pas in de tweede ronde in (dinsdag 19 tot en met donderdag 21 december). De finale van de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld op zondag 21 april.

De finale van de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld op zondag 21 april 2024 in De Kuip.

Winterstop

De winterstop voor de Eredivisie start direct na de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker (dinsdag 19 december tot en met donderdag 21 december) en duurt tot vrijdag 12 januari. De winterstop voor de Keuken Kampioen Divisie start een week later en duurt ook tot vrijdag 12 januari.

Einde competities

De laatste twee speelrondes in de Eredivisie vinden plaats op zondag 12 mei en zondag 19 mei, de laatste twee speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 3 mei en vrijdag 10 mei.

Play-offs

De play-offs om een Europees ticket en de play-offs om promotie en degradatie worden in mei en juni afgewerkt. De play-offs om een Europees ticket beginnen op donderdag 23 mei en eindigden op zondag 2 juni. De play-offs om promotie en degradatie beginnen op maandag 13 mei en eindigen eveneens op zondag 2 juni.

Competitieprogramma

In juni wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt. Voor de invulling daarvan, met de exacte wedstrijden en speeltijden, is afstemming tussen het competitiebestuur betaald voetbal, de clubs, supporters, de lokale autoriteiten en ESPN.

Speeldagenkalender Betaald voetbal seizoen 2023/24 Speeldagenkalender Betaald voetbal seizoen 2023/24 Ga naar de speeldagenkalender.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen