Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisiewedstrijd AZ – Fortuna Sittard uitgesteld

KNVB Media
KNVB Media
30 juli, 14:00

AZ - Fortuna Sittard wordt uitgesteld vanwege Europees voetbal van de thuisploeg. - Foto: KNVB Media

De Eredivisiewedstrijd AZ – Fortuna Sittard van zondag 22 augustus wordt op verzoek van de thuisspelende club uitgesteld. Het duel staat gepland tussen de play-offwedstrijden van AZ voor de Europa League waarin de Alkmaarders een plek in de groepsfase dienen af te dwingen.

Nederlandse clubs die uitkomen in de Champions League, Europa League en Conference League, hebben de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om de datum en/of tijd van hun Eredivisiewedstrijden te wijzigen als ze zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden. Deze afspraken hebben alle Eredivisieclubs en de Eredivisie CV met elkaar onderling en in overleg met de KNVB gemaakt in het kader van de veranderagenda. De KNVB faciliteert deze afspraak.

AZ – Fortuna Sittard wordt verplaatst naar woensdag 1 of donderdag 2 december. Die datum wordt uiterlijk begin september definitief zodra bekend is welke clubs zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, Europa League en Conference League en welke wijzigingen daaruit voortkomend van toepassing zijn voor de Eredivisie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen