Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Definitief eind april toeschouwers in de stadions

KNVB Media
KNVB Media
6 april, 18:00

Definitief eind april toeschouwers in de stadions. - Foto: KNVB Media

Het betaald voetbal staat op de definitieve lijst van de overheid met evenementen en locaties die in april een pilot mogen doen met sneltesten. Hierdoor kan bij speelronde 30 van de Eredivisie (23, 24 en 25 april) en speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie (30 april) in beperkte mate (thuis)publiek in de stadions plaatsnemen.

De pilots zijn bedoeld om met sneltesten veilig en verantwoord sociale activiteiten te heropenen. De overheid had eerder een lijst met mogelijke evenementen opgesteld. Deze is inmiddels voorgelegd aan de lokale autoriteiten met de vraag of zij konden instemmen met de pilots in hun gemeentes. Hierdoor kan nu de definitieve lijst worden gepubliceerd.

Veilig en verantwoord

Eerder zijn de bijna 130 wedstrijden die aan het begin van het seizoen met beperkt publiek werden gespeeld uitstekend verlopen. Dankzij alle protocollen en investeringen in het coronaproof maken van de stadions en het feit dat de bezoekers in de buitenlucht zitten, zijn er geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt. Dit blijkt ook uit de evaluaties van gemeenten, politie en auditteam Voetbal en Veiligheid. Met de nieuwe ontwikkelingen van bijvoorbeeld de sneltesten kunnen events sneller veilig en verantwoord heropend worden, bleek onlangs uit de eerste resultaten van het onderzoek. Ook hebben er inmiddels Fieldlab-experimenten plaatsgevonden bij drie voetbalwedstrijden.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We onderhouden intensief contact met het kabinet over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen. Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune. Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals we het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen.”

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/04/06/sport-en-jeugdactiviteiten

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen