Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Transfermarkt gesloten; 661 transfers in zomerperiode

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2020, 0:35

Youri Loen maakte om 23.59 uur officieel de overstap van Almere City FC naar TOP Oss. - Foto: Soccrates Images

De Nederlandse transfermarkt is vannacht om 00.00 uur gesloten. TOP Oss wist zich op het allerlaatste moment, om 23.59 uur, nog te versterken met Youri Loen. In totaal waren er deze zomer 661 transfers; iets minder dan het record van vorig jaar, toen er 670 transfers genoteerd werden.

De Nederlandse transfermarkt was een dag langer open dan veel andere Europese landen. In Nederland is er voor gekozen om de transferdeadline gelijk te trekken met het moment dat de clubs hun spelerslijsten moesten inleveren voor Europees voetbal, dat ook om 23.59 uur was.

Nog nooit kwamen er zoveel spelers naar Nederland toe; maar liefst 211 spelers, ten opzichte van 177 vorig jaar. Daarentegen waren er binnen Nederland 229 transfers, het laagste aantal sinds 2013 - toen er 227 binnenlandse transfers genoteerd werden.

De laatste dag was met 32 transfers de rustigste in de afgelopen jaren, wat komt doordat de transfermarkt in veel andere landen al was gesloten - en er dus geen spelers van Nederland naar een club in die landen kon worden overgeschreven. Al bleef de markt tot de allerlaatste minuut in beweging, met de transfer van Youri Loen. De eerste transfer deze periode was op 1 juli van Nick Kaaijman, die de overstap maakte van De Graafschap naar Telstar.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal waren er 815 internationale overschrijvingen; 385 spelers kwamen van een buitenlandse club naar Nederland, 430 spelers bewandelden de omgekeerde weg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen er 779 internationale overschrijvingen waren.

Binnen Nederland zijn er tot nu toe 44.906 overschrijvingen geweest in het amateurvoetbal. Per 1 juli waren er 25.978 spelers overgeschreven, sinds 2 juli zijn daar nog eens 18.928 overschrijvingen bij gekomen.

Die overschrijvingen sinds 2 juli zijn overschrijvingen binnen de B-categorie (12.530), spelers voor wie dispensatie is verleend en overschrijvingen die alsnog verleend zijn na het opheffen van een financiële blokkade. Overschrijvingen naar de B-categorie óf binnen de A-categorie met een geldige dispensatiereden kunnen ook nu nog worden uitgevoerd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen