Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitieprogramma’s 2020/’21 definitief vastgesteld

KNVB Media
KNVB Media
24 juli, 15:31

De Eredivisie start op zaterdag 12 september in Utrecht. - Foto: KNVB Media

De competitieprogramma’s voor het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn definitief. Nadat eerder deze week de conceptcompetitieprogramma’s werden gepresenteerd, konden clubs nog verzoeken tot mogelijke wijzigingen doorgeven. Op basis van enkele aanpassingen in aanvangstijd en -data is nu het definitieve programma beschikbaar.

Gedurende het seizoen zal een aantal keer worden bekeken of het programma aangepast moet worden om zo beter te kunnen afstemmen op het programma van clubs met Champions League- of Europa Leagueverplichtingen. Dit gebeurt dit seizoen voor het eerst als begin oktober de UEFA-kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase afgerond zijn.

Programma vanaf speelronde 22

In de week voor kerst wordt het Eredivisieprogramma vanaf speelronde 22 bekend gemaakt. Dat de speeldata en -tijden hiervan nog niet bekend zijn, was nodig om met alle honderden verzoeken van clubs en overige betrokkenen het schema rond te krijgen. Buiten de verplichtingen van clubs die Europees spelen, wordt bij de invulling van speelronde 22 tot en met 34 ook rekening gehouden met clubs die nog in de TOTO KNVB Beker actief zijn.

Aftrap

Het Eredivisieseizoen 2020/’21 start op zaterdag 12 september in Utrecht met FC Utrecht - AZ, die om 16.30 uur aftrappen in het Stadion Galgenwaard. De clubs in de Keuken Kampioen Divisie beginnen al op vrijdag 28 augustus aan het nieuwe seizoen.

Totstandkoming

De werkzaamheden voor de nieuwe competitieprogramma's beginnen ieder jaar in oktober. Eerst worden de internationale speeldagen (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Vanwege de coronacrisis kende het maken van het competitieprogramma dit jaar meer hobbels dan gebruikelijk. Daarnaast is het programma in een veel kortere tijd tot stand gekomen. Uiteraard werd bij het maken van het programma voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel rekening gehouden met sportieve aspecten, maar ook de vele wensen van lokale overheden, clubs, supporters en de zendgemachtigden. Gedurende het proces is het programma overlegd met het Supporterscollectief, de Centrale Spelersraad (CSR), Coaches Betaald Voetbal (CBV), FOX Sports en alle clubs. Alle partijen hebben zich zeer constructief opgesteld om tot dit programma te komen.

Concept competitieprogramma’s Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie 2020/’21 Concept competitieprogramma’s Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie 2020/’21 Lees het artikel.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen