Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo - Ajax op 17 augustus naar 18.30 uur

KNVB Media
KNVB Media
14 augustus 2019, 9:00

Ajax drong gisteren mede door twee treffers van aanvoerder Dusan Tadic door tot de play-offs van de Champions League. - Foto: Soccrates Images

De KNVB heeft de aanvangstijd van het Eredivisieduel VVV-Venlo - Ajax op zaterdag 17 augustus gewijzigd naar 18.30 uur. Dit is gebeurd op verzoek van Ajax, dat gisteravond doordrong tot de play-offs van de Champions League en hiervoor al op dinsdag 20 augustus op Cyprus zal moeten aantreden tegen Apoel Nicosia.

Met alle Eredivisieclubs binnen de ECV is afgesproken dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal waar mogelijk door de KNVB worden ingewilligd. Het doel hiervan is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op hun wedstrijden in de Champions League en Europa League.

Oorspronkelijk zou al om 18.30 uur in Venlo worden afgetrapt zodat de tv-kijker die dag de wedstrijden van zowel Ajax als PSV live kon volgen. De aanvangstijd werd twee weken geleden op 19.45 uur gezet toen het Europese avontuur van de Eindhovenaren een vervolg kreeg in de Europa League en Heracles Almelo - PSV van zaterdag 17 naar zondag 18 augustus werd verplaatst.

Op sportieve gronden wordt het verzoek van Ajax dus ingewilligd en de wedstrijd teruggezet naar 18.30 uur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen