Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verzoek voor verplaatsing PSV - FC Groningen

KNVB Media
KNVB Media
13 augustus 2019, 14:00

PSV-coach Mark van Bommel. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft van PSV het verzoek gekregen of PSV - FC Groningen naar een later moment verschoven kan worden als de Eindhovenaren de play-offs bereiken van de Europa League. De Eredivisiewedstrijd staat nu gepland voor zaterdag 24 augustus, maar PSV wil het duel bij succes in de Europa League - liefst verplaatsen tot na dat weekend.

De afspraak met alle Eredivisie CV-clubs is dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal door de KNVB worden ingewilligd, mits er verder geen bezwaren zijn van lokale autoriteiten. Dat is niet aan de orde dus bij Europees succes zal PSV - FC Groningen worden verplaatst. Het doel van de gemaakte afspraken is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op de internationale toernooien.

Als PSV de play-offs van de Europa League bereikt, dan komt het team van coach Mark van Bommel op 22 en 29 augustus in actie tegen Austria Wien of Apollon Limasol. Een nieuwe datum voor PSV - FC Groningen wordt zo snel mogelijk vastgesteld nadat de uit- en thuisduels met FK Haugesund (8 en 15 augustus) succesvol zijn afgesloten.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen