Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB presenteert bekerloting zaalvoetbal 2015/'16

KNVB Media
KNVB Media
9 juli 2015, 14:41

Foto:

ZVV AWT Gelaen - Groene Ster en FCK/De Hommel - Leekster Eagles staan maandag 31 augustus op het programma voor de opening van het bekertoernooi 2015/'16 bij de mannen.

Twee dagen later, op woensdag 2 september, is deze eer bij de vrouwen weggelegd voor Avanti en Hovocubo. Het grootste deel van de eerste bekerronde bij de mannen en vrouwen wordt op woensdag 2 en vrijdag 4 september afgewerkt.

Voor de eerste bekerronde zijn de Supercup-deelnemers vrijgeloot, dit betekent dat de mannen van FC Eindhoven en FC Marlene evenals de vrouwen van Os Lusitanos en vv Pernis in de tweede ronde pas voor het eerst in actie komen.

Tussenronde

Toch staat er wel een FC Marlene - FC Eindhoven op het programma, in Heerhugowaard nemen de tweede teams van beide ploegen het in de beker tegen elkaar op. Na afloop van de eerste bekerronde zullen er bij de mannen zes en bij de vrouwen twee wedstrijden in de tussenronde worden gespeeld. Dit is nodig voor een soepel verloop van de verdere bekercompetitie.

In de bekercompetitie voor vrouwen wordt er dit seizoen gespeeld volgens de spelregels van de Ere- en Eerste Divisie, dit in tegenstelling tot vorig seizoen toen de districtregels werden aangehouden. Dit betekent dat de wedstrijden twee keer twintig minuten zuivere speeltijd bedragen.

Ook spelen vrouwen dit seizoen geen poulefase, net als de mannen wordt er direct begonnen aan de knock-out fase. Een andere verandering is dat de vrouwenteams die aan de districtbekerfinale hebben deelgenomen voor het eerste bekerduel een thuiswedstrijd toegewezen hebben gekregen. Dit is in samenspraak met de Eredivisieteams besloten.

Bekijk het bekerprogramma 2015/2016 voor de mannen en vrouwen


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen