Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ – Fortuna Sittard naar zondagavond 20.00 uur

KNVB Media
KNVB Media
10 juli 2019, 11:00

AZ en Fortuna Sittard hebben de primeur voor dit seizoen om op zondagavond 20.00 uur te spelen. - Foto: Soccrates Images

De Eredivisiewedstrijd AZ – Fortuna Sittard op zondag 4 augustus wordt verplaatst van 16.45 uur naar 20.00 uur. De wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht op die zondag wordt verzet van 14.30 uur naar 16.45 uur.

Het inzetten van het 20.00 uur-tijdstip op zondagavond komt voort uit de afspraken die de clubs hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda om de kwaliteit van de Eredivisie en het betaald voetbal te verbeteren. Clubs die Europees voetbal spelen, hebben de mogelijkheid hun wedstrijd naar zondagavond 20.00 uur te verplaatsen als ze bijvoorbeeld de donderdag daarvoor een Europese uitwedstrijd hebben gehad. Het verplaatsen van wedstrijden naar het zondagavondtijdstip van 20.00 uur wordt mogelijk gemaakt op basis van sportieve gronden en per keer bekeken.

AZ speelt donderdag 1 augustus uit bij het Zweedse BK Häcken in de voorronde van de Europa League en heeft verzocht of het de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op zondagavond 20.00 uur mag spelen. FC Utrecht speelt donderdag 1 augustus ook een Europa Leagueduel (tegenstander nog niet bekend) en heeft verzocht de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag naar 16.45 uur te verplaatsen. Komend seizoen hebben Ajax, PSV (beide voorronde Champions League), AZ, Feyenoord en FC Utrecht Europese verplichtingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen